Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Longlist Hebban Debuutprijs 2025 bekend
img

Actie om literatuur te promoten: deze zomer Piet Parra-tas vol literatuur in de boekhandel
img
Sharon de Miranda is de nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek. De chef-kok en kookboekenauteur die bekend is van het tv-programma BinnensteBuiten neemt het stokje over van Nadia Zerouali. De winnaar van Het Food and Friends Gouden Kookboek 2024 wordt bekendgemaakt in de Kookboekenweek die wordt georganiseerd van 1 t/m 10 november. Stichting CPNB organiseert de verkiezing van beste kookboek van Nederland samen met het culi-platform Food and Friends. 

In 2023 was Chin. Ind. Rest. Kookboek de winnaar van Het Food and Friends Gouden Kookboek. Ruim 30.000 mensen brachten daarnaast hun stem uit voor de publieksprijs die werd gewonnen door Toetjesbijbel. 

Sharon de Miranda

De nieuwe juryvoorzitter Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid in Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze rondde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week op tv te zien in het KRO-NCRV tv-programma BinnensteBuiten. Sharon de Miranda heeft zin in de smakelijke nieuwe taak: ‘vereerd en trots ben ik om de nieuwe voorzitter te mogen zijn van Het Food and Friends Gouden Kookboek!’ 

Vakjury

In de vakjury zitten naast voorzitter Sharon de Miranda de volgende deskundige fijnproevers: Sacha de Boer (fotograaf, maker en liefhebber van kookboeken), Casper van Dijk (kookboekenspecialist bij Boekhandel Kramer in Winterswijk), Jeroen Doucet (presentator Wat Schaft de Podcast), Bas Erkens (redacteur van Foodies Magazine en presentator culinaire evenementen), Sander Overeinder (chef en eigenaar van o.a. restaurant VRR in Amsterdam en Vuurtoreneiland in het Markermeer) en Barbara Serulus (culinair journalist voor De Standaard Magazine en Knack Weekend en schrijver van (kook)boeken). 

Kookboekenweek

Tijdens de Kookboekenweek vieren de boekhandel en bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Ze stallen de mooiste, beste, informatiefste en meest verrassende kookboeken uit en organiseren workshops, proeverijen en lezingen. In deze culinaire week wordt op 8 november de winnaar van de publieks- en vakjuryprijs van Het Food and Friends Gouden Kookboek bekendgemaakt. De shortlist gaat daaraan vooraf, evenals het stemmen door het publiek dat tussen 18 oktober en 5 november gebeurt. De Kookboekenweek loopt van 1 t/m 10 november 2024. 

Het Gouden Kookboek en platform Food and Friends

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en online culi-platform Food and Friends sloegen in 2023 voor het eerst de handen ineen voor dé felbegeerde kookboekenprijs: Het Food and Friends Gouden Kookboek. Food and Friends is een culinair platform waar dagelijks duizenden kookliefhebbers www.foodandfriends.nl bezoeken om geïnspireerd te worden door recepten, verhalen, tips en de nieuwste kookboeken. 

Volgend Artikel

‘De man van Marathon’ is poëzie bij de sportzomer 2024

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img