Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

10 titels op longlist Het Gouden Kookboek 2021

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

Valentijn Hoogenkamp schrijft Regenbooggedicht ‘Als mijn hart zich maar niet sluit!’
img

• Nadia Zerouali nieuwe juryvoorzitter
• Kookboekenweek van 5 t/m 15 november

‘Wat een eer en wat tof om met deze vakjury een enorme stapel met superdiverse kookboeken te beoordelen. Vanuit de expertise van elk jurylid zijn we tot een longlist gekomen. We duiken de keuken in en op basis daarvan kiezen we het winnende Gouden Kookboek 2021. Zo spannend, deze culinaire reis door het Nederlandse en Vlaamse kookboekenlandschap.– voorzitter Nadia Zerouali

De crème de la crème van de Nederlandse kookboekenauteurs heeft zojuist te horen gekregen dat ze kans maken op Het Gouden Kookboek 2021. Deze prijs gaat naar het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De vakjury, onder aanvoering van juryvoorzitter Nadia Zerouali, heeft tien titels uitgekozen die kans maken op de prestigieuze prijs. Op 21 oktober maakt deze vakjury de shortlist van Het Gouden Kookboek bekend. Als kers op de taart wordt op de Avond van het Kookboek de winnaar bekendgemaakt. De bekendmaking van de winnaar van Het Gouden Kookboek 2021 is de start van de Kookboekenweek van 5 t/m 14 november 2021.

 
De longlist voor Het Gouden Kookboek 2021:
  • De Aardappeleters (Thomas Rap) van Joost Engelberts, Joris Vermeer & Bas Zwartepoorte
  • De bijbel van de Indiase keuken (Carrera Culinair) van Paulami Joshi
  • Een Kookboek (Lannoo / TerraLannoo) van Seppe Nobels
  • Homakase (Nijgh Cuisine) van Oof Verschuren
  • Job & Perry: een klootzak-proof kookboek (Carrera Culinair / Overamstel) van Job Pattinasarany & Perry de Man
  • Mi casa Peru (Luitingh-Sijthoff) van Katinka Lansink Dodero
  • Nomnomnom (Fontaine Uitgevers) van Dorothy Porker
  • Paramaribo (Fontaine Uitgevers) van Judith Cyrus
  • Sambal: 50 recepten met pit (Terra / TerraLannoo) van Titi Waber & Restaurant Blauw
  • Toko Lo (Carrera  Culinair/ Overamstel) van Lola van Ruler

Vakjury

Deze bijzonder feestelijke editie van de Kookboekenweek 2021 neemt Nadia Zerouali, culinair schrijfster, presentatrice en oprichtster van de Couscousbar in Amsterdam, het voorzittersstokje over van voorganger Makkie Mulder. In de vakjury zitten culinaire fijnproevers en lezers: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013, zaakvoerder van caterering Chère Jeanne), Sarriel Taus (eigenaar van restaurant Droog) en Anke Hermkes (marketeer bij Boekhandel Van Piere te Eindhoven, met als specialisatie kookboeken).

Avond van het Kookboek

Aan de vooravond van de Kookboekenweek, 4 november 2021, vindt de uitreiking van Het Gouden Kookboek plaats in Droog Amsterdam. Onder het genot van een proeverij wordt de Avond van het Kookboek gevierd, als smakelijke start van de culinaire Kookboekenweek.

Kookboekenweek

Tijdens de Kookboekenweek vieren de boekhandel en bibliotheek het kookboek en de liefde voor lekker eten. Ze stallen de mooiste, beste, informatiefste en meest verrassende kookboeken uit en organiseren workshops, proeverijen en lezingen. De Kookboekenweek loopt van 5 t/m 14 november 2021.

Volgend Artikel

De Voorleesdagen zijn begonnen!

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img