Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

250.000 treinreizigers met Boekenweekgeschenk

img Terug naar overzicht

John Kuipers en Gerrit Barendrecht winnen belangrijkste thrillerprijzen 2023
img

Dit zijn de tien kanshebbers voor de titel Beste Boek voor Jongeren 2023
img

Naar schatting stapten 250.000 reizigers vandaag in de trein met het Boekenweekgeschenk als vervoersbewijs. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Op vertoon van Gezien de feiten reisden treinreizigers gratis door heel Nederland en konden zij de poortjes openen met de barcode van het Boekenweekgeschenk.

Boekenweek feestelijk afgesloten
Naar schatting stapten 250.000 reizigers vandaag in de trein met het Boekenweekgeschenk als vervoersbewijs. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Op vertoon van Gezien de feiten reisden treinreizigers gratis door heel Nederland en konden zij de poortjes openen met de barcode van het Boekenweekgeschenk. Treinreizigers werden bovendien verrast met een ontmoeting door de schrijfster van het geschenk: Griet Op de Beeck. Dit gebeurde op de trajecten: Amsterdam – Utrecht, Utrecht – Alkmaar en Alkmaar-Amsterdam. Zij reisde mee om treinreizigers en fans persoonlijk te ontmoeten en hun boekengeschenk te signeren. Met deze dag is de 83e Boekenweek traditiegetrouw feestelijk afgesloten.

Op de Beeck over deze laatste dag van haar Boekenweek: “Het was onwerkelijk om het feest in de boekwinkels te beleven de afgelopen week, lezende mensen zijn heel bijzonder. En vandaag al die reizigers met mijn Boekenweekgeschenk in de trein te zien, dat is pas echt ongelooflijk. Dat het boek tot zoveel moois kan leiden, is voor mij een groot geschenk.”

NS – Tijd voor lezen
NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met Stichting Collectief Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen 

 

Volgend Artikel

De Voorleesdagen zijn begonnen!

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img