Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Aanstaande zaterdag Bookstore Day 2020

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

• Start van het nieuwe boekenseizoen, met rijker aanbod dan ooit door titels die eerder door de coronacrisis werden uitgesteld
• Gesigneerde exemplaren van De avond is ongemak, door International Booker Prize-winnaar Marieke Lucas Rijneveld
• Familie Chabot is ambassadeur van Bookstore Day 2020

Op zaterdag 12 september 2020 vindt de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. In totaal doen zo’n honderdvijftig zelfstandige boekwinkels door het hele land mee aan Bookstore Day.

Sinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. Dit jaar is Bookstore Day tevens het vroege startschot van het nieuwe boekenseizoen, dat dit jaar voller zit dan anders, mede omdat veel titels die in het voorjaar vanwege corona werden uitgesteld, de komende weken verschijnen. Op Bookstore Day zelf zijn er speciale uitgaven, in prijs verlaagde titels en andere exclusieve boeken die alleen op deze dag in de (fysieke) boekhandel te krijgen zijn.

Winnaar van de International Booker Prize, Marieke Lucas Rijneveld, heeft speciaal voor deze dag een aantal exemplaren van De avond is ongemak gesigneerd. Bij boekhandel Donner in Rotterdam wordt de exclusieve Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen gepresenteerd. Een bundel met twintig nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Anne Moraal, Maartje Wortel en Niña Weijers ter ere van twintig jaar Write Now!, de verhalenwedstrijd die de springplank vormt voor jong schrijftalent.

Vanwege de anderhalvemetermaatregel zal Bookstore Day 2020 er iets anders uitzien. Maar nog altijd zullen op 12 september auteurs, dichters, illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers de boekhandels aandoen. De familie Chabot, ambassadeur van Bookstore Day, bezoekt achtereenvolgens boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bookstore Day is bedoeld voor alle onafhankelijke boekwinkels en wordt georganiseerd door Libris in samenwerking met schrijver Yaël Vinckx en ondersteund door de Stichting CPNB.

Volgend Artikel

Home Made Basics van Yvette van Boven wint Het Gouden Kookboek 2020

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img