Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Adriaan van Dis wint Luisterboek Award 2016

img Terug naar overzicht

Boekenpetitie met ruim 285.000 handtekeningen overhandigd aan Tweede Kamerleden
img

‘Er is lef voor nodig om op een voornemen terug te komen’
img

Het Luisterboek Karakter van F. Bordewijk, gelezen door Adriaan van Dis (Nijgh & Van Ditmar /Rubinstein) heeft de Luisterboek Award 2016 gewonnen.

Het Luisterboek Karakter van F. Bordewijk, gelezen door Adriaan van Dis (Nijgh & Van Ditmar /Rubinstein) heeft vanavond de Luisterboek Award 2016 gewonnen. De jury over de winnaar: ‘Van Dis voelt zich verwant met de jonge Katadreuffe. Het is zeer opvallend hoe modern de Nieuwe Zakelijkheid van Bordewijk uit Van Dis’ mond klinkt. Hij maakt geen stemmetjes, maar zet verschillende personages heel licht aan. Van Dis past bij dit verhaal.’

De winnaar werd vanavond op de Avond van het Luisterboek in Kunststof Radio (NTR-NPO Radio 1) bekendgemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo. De Week van het Luisterboek is vanmorgen gestart en loopt nog tot en met zondag 29 mei.

De maker van het Luistergeschenk, Sander van de Pavert van Lucky TV, tourt komend weekend langs de boekhandels Donner in Rotterdam, Paagman in Den Haag en Scheltema in Amsterdam waar hij wordt geïnterviewd en exemplaren van het Luistergeschenk Willy haalt alles uit de kast signeert. Het Luistergeschenk wordt door de boekwinkels en de openbare bibliotheken als download of streaming aan haar bezoekers cadeau gedaan. De fysieke uitgave, vormgegeven als elpee, is deze week voor € 6,95 in de boekhandel te verkrijgen.

De andere genomineerden voor de Luisterboek Award waren: Alsof het voorbij is van Julian Barnes, gelezen door Bas Keijzer (Atlas Contact/Rubinstein), Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, gelezen door Jan Meng (Meulenhoff/Rubinstein), Overleven op de K2 van Wilco van Rooijen, gelezen door Bas Keijzer (Carrera/Rubinstein) en In de ban van de krekel, in de ban van de mier van Geert Mak, gelezen door Geert Mak (Atlas Contact/Fosfor).

Vorig jaar won Een weeffout in onze sterren van John Green  en voorgelezen door Beatrice van der Poel (Lemniscaat/Rubinstein). Naast Vincent Bijlo bestaat de jury van de Luisterboek Award dit jaar uit uit Milouska Meulens, Tuffie Vos, Vivianne Bendermacher en Job Cohen.

Volgend Artikel

Vierde Bookstore Day op 12 september 2020

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img