Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’ is Beste Spirituele Boek 2016

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers) is het Beste Spirituele Boek 2016. Dit is zondagavond 24 januari bekendgemaakt in het tv-programma Jacobine op Zondag.

Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers) is het Beste Spirituele Boek 2016. Dit is zondagavond 24 januari bekendgemaakt in het tv-programma Jacobine op Zondag.

Inez van Oord is uitgever en oprichter van de bladen Seasons en Happinez. Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? is haar eerste boek. De jury: ‘Inez van Oord schreef een fantastisch mooi en intuïtief boek. Een titel die verfijnd is uitgegeven, origineel en speels, en tegelijkertijd diepgaand en gedegen is. Een caleidoscopisch dagboek dat voelt als een meeslepende reis met praktische levenslessen.’ Vorig jaar won Liefdesbang van Hannah Cuppen het Beste Spirituele Boek. De Maand van de Spiritualiteit heeft dit jaar als thema Werk inevenwicht en loopt nog t/m zondag 14 februari 2016.

De andere genomineerde titels waren Sterker dan ooit van Brené Brown (A.W. Bruna), Mindful communiceren van Susan Gillis Chapman (Uitgeverij Ten Have), Go East van Stine Jensen(Ambo|Anthos) en Altruïsme van Matthieu Ricard (Uitgeverij Ten Have). De vakjury bestond uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw).

Het thema van de Maand van de Spiritualiteit is Werk in evenwicht. Ben Tiggelaar schreef het essay Mooi werk, dat in een oplage van 25.000 exemplaren deze maand voor € 3,50 in de boekhandel te verkrijgen is. Mooi werk kwam deze week binnen op #1 in De Bestseller60.

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO-NCRV, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Zin Magazine en Zin.nl zijn vanaf 2014 als mediapartner betrokken.

Volgend Artikel

Gouden Boek voor De meeste mensen deugen

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img