Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Amsterdamse wint NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img

De 33-jarige Mirthe van Doornik uit Amsterdam heeft dit jaar de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd gewonnen. Haar verhaal Sterren boven München is door een vakjury als beste verkozen uit een shortlist van vijf winnende verhalen. De andere vier winnaars op de shortlist zijn Max Berghege, Mehmet Dogan, Wouter van Acker en Jan Bosma.

De 33-jarige Mirthe van Doornik uit Amsterdam heeft dit jaar de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd gewonnen. Haar verhaal Sterren boven München is door een vakjury als beste verkozen uit een shortlist van vijf winnende verhalen. De andere vier winnaars op de shortlist zijnMax Berghege, Mehmet Dogan, Wouter van Acker en Jan Bosma. De uitreiking vond zojuist plaats tijdens de live-uitzending van het Groot Nationaal Boekenweekontbijt op NPO Radio 4 vanuit Boekhandel Praamstra in Deventer. 

[insert image here]

De jury, bestaande uit schrijfster Nelleke Noordervliet, schrijfster/NRC-columniste Simone van Saarloos, uitgever/neerlandicus en voorzitter Paul Abels, redacteur De Gids Dirk Vis en schrijver/Volkskrant-columnist Henk van Straten, was unaniem in haar oordeel. Mirthe van Doornik wint met de prijs een (online)publicatie van haar verhaal in Literair Tijdschrift De Gids en toegang tot het Boekenbal dat vanavond plaatsvindt.

De opdracht van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd was een verhaal van maximaal 500 woorden te schrijven bij het motto van de Boekenweek – Was ich noch zu sagen hätte. Uit de ruim 1.300 inzendingen zijn vijf winnende verhalen gekozen. Op NPO Radio 4 zijn dagelijks om 11.15 uur, in het programma De Klassieken (AVROTROS), de verklankte audiostories van de vijf winnende verhalen te horen. De auteurs, elke dag een ander, zien we ‘s avonds terug in het tv-programma Iedereen schrijft (VPRO) op NPO 2. 

De NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd is een samenwerking tussen NPO Radio 4, NPO 2, het schrijfplatform van de Bibliotheek Nederland Schrijft en de CPNB. Alle ingestuurde verhalen zijn terug te lezen op www.nederland-schrijft.nl/npo-schrijfwedstrijd.

Meer informatie over de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd is te vinden op www.npo.nl/boekenweek

Volgend Artikel

Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld Boekenweekauteurs 2022

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img