Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Anna Drijver stelt nieuwe verhalenbundel Zomerlezen samen

Geschreven doorMaud Aarsen

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Anna Drijver stelt dit jaar de verhalenbundel voor de campagne Zomerlezen van Stichting CPNB samen. Het is de tweede keer dat het Zomerlezengeschenk de vorm van een bundel korte verhalen heeft. Wie van 21 juni t/m 2 juli minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel de door Drijver samengestelde bundel korte verhalen cadeau.

(foto: Shody Careman)

Met Anna Drijver is een gedroomde nieuwe samensteller gevonden. Naast haar werk als actrice heeft Drijver zelf twee romans en diverse scenario’s geschreven en ze draagt haar passie voor lezen en literatuur breed uit. Ook in podcastland is Drijver geen onbekende: ze maakte met Anne-Goaitske Breteler de verhalende podcast Traanjagers en ook de filmpodcasts Camera Loopt en Nooit Gezien zijn van haar hand. Daarnaast is Drijver, juist door de diversiteit aan dingen die ze doet, bekend bij een breed publiek en trekt ze op die manier nieuwe doelgroepen aan voor deze zomerse campagne die heel Nederland en Vlaanderen in de zomer aan het lezen krijgt.

Zodra Drijver werd gevraagd wist ze meteen dat ze dit wilde doen én dat ze zich de daaropvolgende maanden zou begraven in verhalen. Drijver: ‘Het samenstellen van deze bundel is een enorme eer. Ik vind het geweldig om mensen deze reis door verschillende werelden aan te bieden. Ik hoop dat iedereen net zo verdwijnt in de verhalen en zich laat meeslepen door alle auteurs als ik.’

Over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones en Netflix reizen mee. Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen. Die vraagt mensen niet óf ze gaan lezen, maar wát ze gaan lezen: welk boek pak jij deze zomer? Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Ook het spannende boek houdt een plek in de zomer. Voorafgaand aan de uitgifteperiode van het Zomerlezengeschenk vinden de Thriller Weken plaats, van 25 mei t/m 18 juni. Tijdens deze campagne worden ook de belangrijkste thrillerprijzen uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek: de Gouden Strop, de Hebban Thrillerprijs, de Goeken Prijs en de Schaduwprijs. Verder worden in het kader van Zomerlezen in juli en augustus, onder meer op Hebban.nl, boekentips gedeeld door redactie, boekverkopers en bibliotheekmedewerkers. Tot slot heeft de CPNB een dichter gevraagd een gedicht te schrijven rondom de Pride Week, die in die week groots gelanceerd wordt.

Volgend Artikel

Stichting CPNB, Das Mag, boekhandel Van Gennep en Frontaal slaan handen ineen voor eerste Boekenweekfestival

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img