Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Award en bekroning voor campagne Boekenweek van Jongeren

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img
Afgelopen dinsdag zijn de Grand Prix Content Marketing Awards uitgereikt. In de categorie Jongeren won CPNB samen met Studio M een award Goud voor de actie Boekenweek van Jongeren x Storytime. Daarnaast ontvingen we een bekroning voor dezelfde campagne in de categorie Inzet influencers. De Grand Prix Content Marketing is een prestigieuze prijsuitreiking die de allerbeste voorbeelden van contentmarketing erkent en beloont.

De campagne Boekenweek van Jongeren x Storytime is ontwikkeld in samenwerking met het bureau Studio M. Het idee achter de campagne was dat misschien (nog) niet alle jongeren van boeken houden, maar zeker wel van verhalen. Met de campagne werd ingespeeld op het feit dat veel jongeren een juicy verhaal op hun sociale media nooit afslaan. Influencers vertelden op TikTok op een hun eigen authentieke manier het verhaal en deden alsof het een gebeurtenis uit hun eigen leven was. Eenmaal gegrepen door het verhaal, bleek het één van de genomineerden voor het Beste Boek voor Jongeren te zijn (de prijs van de Boekenweek van Jongeren).

Juryrapport over de bekroning voor inzet van influencers:

“Hier werden we heel vrolijk van. Lezen is meer dan een boek, het gaat om het beleven van een verhaal. De influencers hebben dat met hun content (het vertellen van een juicy verhaal) goed over weten te brengen. De verhalen sluiten aan op de affiniteit van de influencers en daarmee ook op die van hun volgers. Echt origineel, leuk en doordacht en nog de juiste snaar geraakt ook.”

Juryrapport over gouden award:

“Deze case mag in het boekje ‘best practices voor content voor jongeren’. Er is veel aandacht besteed aan het verkrijgen van inzicht in de doelgroep en het bedenken van een creatieve manier om deze te bereiken. Extra mooi is dat het team het heeft aangedurfd om creators vrij te laten in de content die zij maakten.”

Meer info over de Grand Prix Content Marketing: https://grandprixcm.nl/.

Volgend Artikel

De Camino van Anya Niewierra wint NS Publieksprijs 2023

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img