Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Beste Spirituele Boek 2018 bekend

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Het boek Steeds leuker van Jelle Hermus (Kosmos Uitgevers) is gekozen tot het Beste Spirituele Boek 2018. De prijs is vanmiddag bekendgemaakt en uitgereikt aan Hermus in het KRO-NCRV programma Jacobine op Zondag op NPO2.

In totaal zijn er meer dan 15.000 stemmen uitgebracht, waarvan de overgrote meerderheid op Steeds leuker. Jelle Hermus richtte in 2004 de site soChicken.nl op en schrijft sindsdien voor het platform. Steeds leuker is zijn eerste boek.

Een leven waarin vrijheid, blijheid en betekenis de boventoon voeren: wie zou daar ‘nee’ tegen zeggen? Lastiger wordt het antwoord op de vraag hoe zo’n leven te verwezenlijken is. Maar Jelle Hermus weet raad. Hij neemt de lezer aan de hand en nodigt haar met een aanstekelijke luchthartigheid uit om strategischer te leven,en om open deuren niet te schuwen, maar ze juist te gebruiken om door muren heen te lopen’, aldus het rapport van het comité.

Overige genomineerden
De andere genomineerde titels waren: Gewoon god van Philip Troost (Kok), Rebible van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers), In het oranje ochtendlicht van Nina Riggs (Ambo|Anthos), De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith (uitgeverij Ten Have) en De kracht van stilte van Kankyo Tannier (Xander Uitgevers).

De jury
Een comité bestaande uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty Geerts (Boekhandel de Kler te Leidsenhage) en Bea Rigter (Idea) heeft de shortlist samengesteld. Vorig jaar werd Rusteloosheid van Ignaas Devisch bekroond tot Beste Spirituele Boek 2017.

Sterrenstof van Daphne Deckers
Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2018 is geschreven door Daphne Deckers. Het is voor € 3,50 in de boekwinkel te verkrijgen en verschijnt in een oplage van 15.000 exemplaren. Deckers schrijft hierin openhartig over hoe zij de verschillende fases van het moederschap heeft beleefd, van zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest. ‘Het is één grote werkstage’, schrijft zij, ‘die iedere dag opnieuw begint.’  11 februari isde laatste dag van de Maand van de Spiritualiteit. 

Volgend Artikel

Een huis voor Harry verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img