Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Bestellen voor de jeugdcampagnes kan nog t/m 9 juni

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Tot en met 9 juni kunnen boekhandels en bibliotheken geschenkboeken, affiches en andere POS-materialen bestellen voor de volgende campagnes:

• De Kinderboekenweek
• De Kinderjury
• De Boekenweek van Jongeren
• De Nationale Voorleesdagen
• Nederland Leest Junior

Tot en met 9 juni kunnen boekhandels en bibliotheken geschenkboeken, affiches en andere POS-materialen bestellen voor de jeugdcampagnes van de CPNB.

Bibliotheken plaatsen hun bestellingen via NBD Biblion.

Boekhandels bestellen via CB Online.

Scholen bestellen hun materialen via de boekhandels. Dit kan tot en met 2 juni via onderwijs.cpnb.nl.

Kinderboekenweek: feest voor jong en oud

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wilt u niet missen! Met een thema waar iederéén wat mee heeft: Worden wat je wil. Iedereen kijkt uit naar het prachtige Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek. Met de kleurrijke promotiematerialen maken scholen, boekhandels en bibliotheken van de Kinderboekenweek een groot lezersfeest.

Kinderjury: het beste boek gekozen door kinderen

De Kinderjury is dé lezersprijs van de Kinderboekenweek. Kinderen leren boeken kiezen en beoordelen. Ze mogen stemmen én ontdekken welke boeken ze nog graag willen hebben. Maak er met de promotiematerialen een verkiezingsfeest van in winkel en bibliotheek. Zo krijgen kinderen zin in nieuwe boeken!

Boekenweek van Jongeren: ontvang jongeren met leesplezier

Vanaf dit jaar bepalen jongeren zélf hoe hun Boekenweek eruitziet. Een focusgroep van jongeren heeft meegewerkt aan een ijzersterke campagne. Het 3PAK van beeldromancier Aimée de Jongh, en schrijvers Splinter Chabot en Khalid Boudou, zal niet ongezien én zeker niet ongelezen blijven!

De Nationale Voorleesdagen: maak van kleintjes grote lezers

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe klanten naar bibliotheek en winkel.

Nederland Leest

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Met Nederland Leest sluit de Bibliotheek aan bij de maatschappelijke opgaven: leesbevordering, digitale inclusie en persoonlijke ontwikkeling.

Nederland Leest Junior: breng leesplezier op school

Dit jaar is Katvis van Tjibbe Veldkamp het Nederland Leest Junior cadeau voor kinderen in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Via onderwijs.cpnb.nl kunnen scholen een boekenpakket (32 exemplaren) met lessen bij boekhandels bestellen.

 

Volgend Artikel

Gevolgen coronamaatregelen voor evenementen Kinderboekenweek

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img