Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Boekenbal der Verleidingen opent Boekenweek

img Terug naar overzicht

Minister Dijkgraaf reikt Gouden Griffel en Gouden Penseel uit op Kinderboekenbal
img

Gouden Griffel voor Misjka en Gouden Penseel voor Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen
img

Met Het Boekenbal der Verleidingen is vanavond in een bomvol Paradiso Amsterdam de 82ste Boekenweek anders geopend dan de afgelopen jaren gebruikelijk was. Poptempel Paradiso is voor het 66e Boekenbal omgetoverd tot een Tuin der Lusten.

Via de Poorten van het Paradijs belandden de schrijvers, uitgevers en andere genodigden in een wellustig bacchanaal met een slangenvrouw, een meesteres, opwindende mannen en DJ Verboden Vruchten. Tijdens het feest in de grote zaal gaf columnist en muzikant Thomas van Luyn een mini college ‘hoe te genieten van verboden vruchten’. Op het podium verscheen ook Maarten Heijmans met een bijzondere Shaffie vertolking. Lustobject Charly Luske zong een speciaal door Stella Bergsma en Kluun geschreven lied over het literaire jaar. Zangeres Maan daalde uit de nok van Paradiso naar beneden om I feel love van Donna Summer te vertolken.

82ste Boekenweek van start
De Boekenweek heeft als thema Verboden Vruchten en vindt plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april. Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch, dat uitkomt in een oplage van 657.150 exemplaren, wordt vanaf morgen in de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste €12,50 aan boeken. Het Boekenweekessay De zonde van de vrouw van Connie Palmen is voor € 3,50 verkrijgbaar.

Auteurs op tournee
Aansluitend bij het thema van de Boekenweek zijn er door heel Nederland tal van activiteiten georganiseerd. Boekenweekauteurs Herman Koch en Connie Palmen toeren net als vele andere schrijvers door Nederland. Met het Boekenbal nog in de benen zullen Herman Koch en Connie Palmen zaterdagmiddag 25 maart acte de préséance geven in boekhandels in Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Arnhem en Nijmegen. Een week lang zullen zij vervolgens boekhandels en bibliotheken bezoeken voor lezingen en signeersessies van Middelburg tot Groningen. Kijk voor alle tourschema’s op boekenweek.nl/activiteiten.

Gratis reizen met het Boekenweekgeschenk
NS biedt op zondag 2 april traditiegetrouw de mogelijkheid om op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis te reizen met de trein. Herman Koch reist die dag op een aantal trajecten mee om reizigers te verrassen met voorlezen. Bij de ingang van deze treinen staan medewerkers van NS om hoofdtelefoons uit te delen, zodat de hele trein er van kan genieten. Waar precies, dat blijft een verrassing. Meer informatie over deze dag is te vinden op ns.nl/boekenweek.

Volgend Artikel

Platina Boek voor De meeste mensen deugen van Rutger Bregman

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img