Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

CPNB besteltraject voor boekhandels voortaan via CB

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Het bestellen van artikelen van de Stichting CPNB gaat vanaf 14 april via CB online. De overstap van bestellen via cpnb.nl/vakinformatie naar bestellen in CB online zal het gebruiksgemak en de efficiency ten goede komen. Daarnaast zal het CPNB aanbod van losse campagnematerialen voortaan eenvoudig worden gebundeld in drie standaardpakketten met de best lopende producten van de voorbije jaren, waardoor deze campagnematerialen voor nog scherpere prijzen kunnen worden aangeboden.

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB:We constateerden al een tijd dat de IT kosten voor onze webwinkel en het gebruiksgemak ervan niet marktconform waren. Samenwerken met de partij die opgericht is om het logistieke boekenproces te faciliteren was dan ook een zeer logische stap. CB begrijpt als geen ander het belang van collectieve boek- en leespromotie en heeft ontzettend geholpen in dit traject. Een heel fijne samenwerking die vertrouwen geeft voor de toekomst. Voor het CPNB heeft deze wijziging van het besteltraject bovendien een gunstig bijeffect: de prijzen van de campagnematerialen hebben we uiteindelijk flink kunnen verlagen. Een win-win situatie dus voor het gehele boekenvak wat mij betreft!

Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB:Wij zijn blij dat we samen met CPNB een oplossing op maat hebben bedacht voor de logistiek van collectieve promotie. Een oplossing die niet alleen prettig werkt voor CPNB maar ook makkelijk is voor de boekverkoper; zij kunnen nu boeken en promotiemateriaal bestellen op een en dezelfde plek.’

Door de intensivering van samenwerken tussen CPNB met CB kunnen boekhandels, bibliotheken als scholen nu nog sneller en efficiënter bestellingen voor hun winkel doen. Alles is voortaan op één handige plek te vinden, de bestelhistorie staat in CB en alle CPNB materialen zijn terug te vinden op de eigen CB factuur. Door het standaardiseren van promotiepakketten worden handlingskosten lager, en kunnen scherpere prijzen per pakket worden gehanteerd.

Een voorbeeld van de verlaagde prijzen (incl. BTW)
Kinderboekenweekpakket Compleet €39,- , voorheen € 150,74 voor dezelfde materialen los besteld
Kinderboekenweekpakket Basis €31,- voorheen € 75,01
Kinderboekenweekpakket Mini €17,- voorheen € 46,43

Volgende week start de eerste bestelperiode via CB (van 14 april t/m 8 juni).

Boekhandels vinden daar dan alle materialen voor de Kinderboekenweek 2020, Kinderjury 2021 en De Nationale Voorleesdagen 2021. Uiteraard ontvangen boekhandels hiervoor ook een aanbiedingsfolders op de mat en een nieuwsbrief per email.
Schoolbestellingen via de boekwinkel

Het bestellen van alle schoolmaterialen start 20 april. Basisscholen kiezen uit lespakketten, Versier-je-klas-pakketten, sets Kinderboekenkranten of sets Voorleesgidsen. Net als andere jaren kunnen scholen voor het komende schooljaar materialen bestellen via www.kinderboekengids.nl. Levering en facturatie loopt via de boekhandel.

Volgend Artikel

Jochem Myjer en Tosca Menten winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img