Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

CPNB en Food and Friends slaan handen ineen met Het Food and Friends Gouden Kookboek

Geschreven doorLisanne Mom

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img
Komend najaar organiseren Food and Friends en Stichting CPNB samen de Kookboekenweek en de verkiezing van het beste kookboek van het jaar: Het Food and Friends Gouden Kookboek. Het Food and Friends Gouden Kookboek wordt tijdens de Kookboekenweek uitgereikt. Zowel de vakjury als het publiek kiest een winnaar. De Kookboekenweek is van tot 3 t/m 12 november 2023.  

Eveline Aendekerk en Marije Benink

Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘In Food and Friends hebben we dé partner gevonden om de Kookboekenweek groter te maken. Dat is wat al die mooie kookboeken verdienen. Daarnaast geven we gehoor aan de uitgesproken wens om één landelijke kookboekenprijs te hebben.’ 

Marije Benink, eigenaar Food and Friends: Na twee jaar bij Food and Friends een succesvolle verkiezing te hebben neergezet kijken we er naar uit om nu met de CPNB de krachten te bundelen en zo dit najaar de kookboeken extra in het zonnetje te zetten.’  

Met de samenwerking tussen Food and Friends en CPNB is niet langer sprake van twee verschillende prijzen voor de beste kookboeken, maar Het Food and Friends Gouden Kookboek is vanaf dit najaar dé prijs voor het allerbeste kookboek van het jaar. Kookboeken die zijn verschenen tussen 1 september 2022 en 1 oktober 2023 komen in aanmerking voor de prijs. De onafhankelijke vakjury bestaat uit een afvaardiging uit de culinaire wereld.  

Kookboekenweek

In aanloop naar de feestdagen staan tijdens de Kookboekenweek in boekhandel en bibliotheek kookboeken centraal. Met workshops, proeverijen en lezingen draait het zowel om het boek als de liefde voor het koken.  De Kookboekenweek is van 3 t/m 12 november 2023. Het Food and Friends Gouden Kookboek wordt tijdens de Kookboekenweek uitgereikt.  

Food and Friends

Food and Friends is hét culinaire platform van Nederland. Dagelijks bezoeken duizenden culifans het platform om geïnspireerd te worden door recepten, verhalen, tips en de nieuwste kookboeken. De afgelopen twee jaar heeft Food and Friends al een enorm publiek weten te bereiken met haar verkiezing van het Kookboek van het Jaar.  

Stichting CPNB

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek en een gang naar boekhandel en bibliotheek te stimuleren initieert CPNB diverse campagnes en activiteiten. Dit gebeurt samen met Hebban.nl: de grootste lezerscommunity van Nederland die sinds 2021 onderdeel van de CPNB is. CPNB werkt altijd vanuit het collectief van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek van Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.   

Volgend Artikel

Speelgoed van het Jaar partner komende Kinderboekenweek

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img