Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

CPNB start samenwerking met lezersplatform Hebban.nl

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

De lezer centraal en elkaar versterken

• Lezers inspireren
• Lezers helpen kiezen
• Veellezers als ambassadeurs van het boek
• Imago van het boek versterken

Stichting CPNB en onlinelezersplatform Hebban.nl slaan de handen ineen. Doel is de Nederlander te inspireren meer te lezen. Dit wordt bereikt door samen te werken en elkaars activiteiten te versterken en te vergroten. Voor de stichting CPNB past deze samenwerking perfect in de nieuwe strategie ‘De lezer centraal’, die zich richt op het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze. De samenwerking is op basis van gelijke inzet van middelen en kent een proefperiode van één jaar, maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken langdurig partners te willen zijn.

Hebban.nl en CPNB een ideale combinatie.
De stichting CPNB heeft als doel mensen meer boeken te laten lezen. Door lezers te inspireren, worden zij gestimuleerd naar boekwinkel en bibliotheek te gaan. Een effectieve en efficiënte manier om dat te doen is het creëren van een groot online lezersplatform. Het is echter zonde om tijd en geld te steken in een nieuw initiatief als dat al bestaat. Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 180.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland. Op Hebban.nl vinden lezers boekennieuws, -tips, -recensies en -inspiratie, maar ook de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan dankzij de vele leesclubs. Er worden al veel lezers bereikt door Hebban.nl, maar door deze samenwerking met de CPNB is de verwachting het bereik flink te vergroten.

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB: ‘Het is bijzonder en knap hoe Hebban.nl in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot een belangrijk platform voor lezers van boeken. Het inspireert lezers en helpt te kiezen tussen al die mooie boeken die worden uitgegeven. Een plek die we als boekenvak moeten koesteren en die de potentie heeft nog veel groter te groeien. En dat is in ons aller belang, want een grote online lezerscommunity biedt talloze mogelijkheden voor impactvolle activaties die uiteindelijk moeten leiden tot een grotere boekenafzet in Nederland. Ik ben reuze trots op deze samenwerking en hoop van harte dat het het begin is van nog veel meer moois. We slaan de handen ineen om nog meer lezers te bereiken en ze aan te zetten tot een gang naar boekwinkel en bibliotheek.’

Sander Verheijen, general manager en hoofdredacteur Hebban.nl: ‘Er is maar één landelijk campagnebureau voor het Nederlandstalige boek en er is maar één grote lezerscommunity voor liefhebbers van het Nederlandstalige boek. Dit huwelijk moest er natuurlijk komen. De nieuwe CPNB-strategie ‘De lezer centraal’ is Hebban.nl op het lijf geschreven. Wij zien daarom enorm uit naar de samenwerking en de nieuwe mogelijkheden die we met elkaar hebben en zullen ontwikkelen. 2020 wordt een prachtig jaar voor lezers en door lezers.’

Wat betekent de samenwerking concreet?
Binnen de bestaande leesbevorderende campagnes zoals de Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest gaat de CPNB samen met Hebban.nl extra acties en content maken. Ook komen er speciale leesclubs bij de thema’s van de campagnes. Daarmee is bij Nederland Leest dit jaar al met succes geëxperimenteerd. De CPNB zal Hebban.nl versterken en helpen het bereik te vergroten door voortdurend naar het lezersplatform te verwijzen en het platform te verrijken met content. In verband met deze samenwerking zal op zeer korte termijn de huidige aankoopknop van Hebban.nl worden verwijderd, Hebban.nl wordt helemaal een inspiratieplatform. De CPNB en Hebban.nl willen komend jaar gebruiken om van elkaar te leren en te experimenteren om uiteindelijk zo effectief mogelijk verder te gaan met het gezamenlijke doel: mensen inspireren meer boeken te gaan lezen.

Volgend Artikel

Vierde Bookstore Day op 12 september 2020

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img