Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Deon Meyer schrijft geschenkboek Spannende Boeken Weken 2017

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer (A.W. Bruna Uitgevers) schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2017. Meyer, die door The Times ‘Een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, brak in 2012 in Nederland door met 13 uur, VN Thriller van het Jaar.

De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer (A.W. Bruna Uitgevers) schrijft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2017. Meyer, die door The Times ‘Een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, brak in 2012 in Nederland door met 13 uur, VN Thriller van het Jaar. Hij is internationaal gelauwerd en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald.

Meyer neemt het stokje over van Simon de Waal die voor de afgelopen Weken het geschenkboek Vector schreef, dat in een oplage van 400.000 exemplaren uitkwam. De Spannende Boeken Weken lopen van vrijdag 9 t/m zondag 25 juni 2017. In die periode geeft de boekhandel het geschenkboek van Meyer cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Thriller zeer gewild als vakantieboek

De Spannende Boeken Weken 2017 zetten de thriller als vakantieboek centraal. De vakantie is voor 40% van de Nederlanders het moment om méér boeken te lezen dan normaal. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis. Spanning is het meest gelezen genre en in aanloop naar de zomervakantie zorgen spannende boeken voor 37% van de totale omzet uit verkopen van fictie (bron: KVB-SMB/GfK). 

Grote eer

‘Het is een grote eer om in 2017 de auteur van de Spannende Boeken Weken te mogen zijn. Ik waardeer waar de CPNB voor staat en voel me bevoorrecht om het genre waarin ik schrijf te kunnen promoten. Het doet mij ontzettend veel plezier (en het beangstigt mij ook enigszins) om in de voetsporen te treden van auteurs die ik al jarenlang zo bewonder,’ zegt Deon Meyer over de opdracht het geschenkboek te schrijven. 

Deon Meyer (Paarl, 1958) woont en werkt in de buurt van Kaapstad. Na een loopbaan als onder andere verslaggeverpersvoorlichter, tekstschrijver en creative director, richtte hij zich volledig op het schrijven. In 2012 werd Meyers tweede thriller in de serie over inspecteur Bennie Griessel, 13 uur, door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels zijn er tien misdaadthrillers en enkele korte verhalen van hem verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers. Meyer verenigt de maatschappijkritische thema’s en zeer menselijke personages die typerend zijn voor de Scandinavische misdaadliteratuur met de snelle, plotgedreven actie uit de Amerikaanse thrillertraditie. Dit alles tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika, met zijn grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, culturen en talen.

Volgend Artikel

CPNB Top 100 Boekenmarktcijfers 2020

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img