Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Derde deel Zilveren Griffels en Penselen bekend

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Via een online bekendmaking gepresenteerd door de bekende presentator Ridder van Kooten, zijn vandaag de best geschreven en geïllustreerde kinderboeken in de categorie ‘Informatief’ bekendgemaakt. Deze categorie sluit aan bij de Kinderboekenweek die met het thema En toen? In het teken staat van geschiedenis. Ook werd vandaag nog één boek uit de categorie ‘Zes tot negen jaar’ bekroond met een Zilveren Griffel.

Zilveren Griffel – categorie Zes tot negen jaar

Het boek Naar de overkant van Wouter Klootwijk is bekroond met een Zilveren Griffel in de categorie Zes tot negen jaar.

Zilveren Griffel categorie Informatief

Het boek Toen het oorlog was, 1939-1945 geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal ontvangt een Zilveren Griffel. Ook Het geheime boek van Sinterklaas geschreven door Floortje Zwigtman is bekroond met een Zilveren Griffel.

Zilveren Penseel – categorie Informatief

Lisk Feng haar boek Everest is bekroond met een Zilveren Penseel en het boek Nadir en Zenith in de wereld van Escher, geïllustreerd door Wouter van Reek, is vandaag bekroond met een Zilveren Penseel.

Morgen worden de laatste Zilveren Griffels bekendgemaakt in aanloop naar de Kinderboekenweek. De laatste bekendmakingen volgen in de categorieën ‘Negen tot twaalf jaar’ en ‘Twaalf tot vijftien jaar’.

 

 

Volgend Artikel

Genomineerden Gouden Lijst 2017 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img