Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Diamanten Boek voor De meeste mensen deugen

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img
Vandaag is De meeste mensen deugen van Rutger Bregman bekroond met een Diamanten Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 500.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de diamanten status. Bregman werd op de redactie van De Correspondent verrast met de unieke oorkonde.
Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) is historicus. Hij brak internationaal door met zijn bestseller Gratis geld voor iedereen. Begin 2019 gaf Rutger een speech in Davos die de wereld over ging en meer dan 30 miljoen keer werd bekeken. Zijn boek De meeste mensen deugen is in 46 talen verschenen, wereldwijd zijn er meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Er zijn een documentaireserie en een Hollywoodfilm op komst. 

De meeste mensen deugen

Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? Rutger Bregman verweeft inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt je mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?  

Gouden Boek

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Volgend Artikel

Winnaars Zilveren Griffels en Penselen 2024 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img