Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Diamanten Boek voor Het leven van een Loser

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img
Vandaag is deel 1 van de populaire serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney bekroond met een Diamanten Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2009 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de diamanten status binnen het genre kinderboeken. Uitgeverij De Fontein werd vlak voor het verschijnen van Inkoppertje, deel 18 in de populaire graphicnovelserie, verrast met de unieke oorkonde.
Jeff Kinney

Naast het schrijven van graphic novels, ontwikkelt de Amerikaanse Jeff Kinney online games. In Nederland werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd zelfs meer dan 275 miljoen. Kinney werd meerdere keren genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Gedumpt! won die prijs in 2015, Drie keer niks in 2018 en Vet koel in 2020. Op 4 juni verschijnt het achttiende deel in de serie, genaamd Inkoppertje.

Het leven van een Loser

Bram Botermans vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt Bram van zijn moeder een dagboek. Daarin schrijft de onvergetelijke antiheld: ‘Maar als ze denkt dat ik nu mijn “gevoelens” ga opschrijven of zoiets, dan is ze gek. Dus verwacht geen “Lief dagboek” zus en “Lief dagboek” zo. Lachen gegarandeerd in het eerste deel in Jeff Kinneys graphicnovelserie die in ruim 30 landen wordt uitgegeven.


Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Boekenpetitie inmiddels ruim 250.000 keer ondertekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img