Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Dit zijn de vijf beste kookboeken

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

Zojuist heeft juryvoorzitter Nadia Zerouali bij het televisieprogramma Tijd voor Max de vijf Zilveren Kookboeken bekendgemaakt. Dit zijn de vijf beste en smakelijkste kookboeken van het afgelopen jaar en natuurlijk dé cadeautips voor de feestmaand december.  Op vrijdag 4 november, de eerste dag van de Kookboekenweek, wordt bekendgemaakt welk kookboek de titel Gouden Kookboek krijgt. Dit jaar bepalen kookboekenliefhebbers voor het eerst zelf mee welk boek moet winnen. Via Kookboekenweek.nl kan er vanaf nu gestemd worden op één van de vijf genomineerden.

De vijf genomineerde boeken:

  • Cuisine Carine van Karin Gaasterland, Carrera Culinair
  • Java van Maureen Tan, Carrera Culinair
  • Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat, Fontaine Uitgevers
  • Tofu van Emma de Thouars, Nijgh & Van Ditmar
  • Van Boven in het wild van Yvette van Boven, Nijgh & Van Ditmar

Lees het juryrapport van de vakjury hier.

Het Gouden Kookboek

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, beste, meest verrassende kookboeken: de Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens via Kookboekenweek.nl stemmen op Het Gouden Kookboek 2022. Vorig jaar won Seppe Nobels met zijn boek Een Kookboek (Lannoo) de prijs.

De vakjury

Nadia Zerouali, winnaar van het Gouden Kookboek 2017, is voor het tweede jaar voorzitter van de vakjury. De andere culinaire fijnproevers en lezers uit de jury zijn: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013, zaakvoerder van catering Chère Jeanne), Sarriel Taus (zakelijk leider van kunst- en designhub @droog) en Casper van Dijk (boekverkoper bij boekhandel Kramer in Winterswijk). Meer informatie over de juryleden vind je hier.

Kookboekenweek

De Kookboekenweek loopt van 4 t/m 13 november 2022. Tijdens de week staan het kookboek en de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal bij de boekhandel en bibliotheek.

Volgend Artikel

Stopzetten NS Publieksprijs 2022

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img