Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Dochter van de sterren wint Valentijnprijs

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Dochter van de sterren van Reina Crispijn (uitgeverij Z&K) heeft vandaag de Valentijnprijs gewonnen. De winnaar werd vanmiddag bekendgemaakt in het NPO TV programma Tijd voor Max.

Dochter van de sterren van Reina Crispijn (uitgeverij Z&K) heeft vandaag de Valentijnprijs gewonnen. De winnaar werd vanmiddag bekendgemaakt in het NPO TV programma Tijd voor Max.

Reina Crispijn ontving de prijs uit handen van de presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen. De andere genomineerden waren Blind vertrouwen van Elly Koster (uitgeverij Cupido), De trein van 12:10 van Johanna A. van Archem (uitgeverij Z&K), Drijfzand van José Vriens (uitgeverij Ellessy) en Voorbij de duisternis van Sandra Berg (uitgeverij Z&K). Er kon tot vandaag gestemd worden.

De winnaar wordt morgen gehuldigd op het Valentijnfestival in Ermelo op de laatste dag van de Week van het Romantische Boek. Het is de tweede keer dat de Valentijnprijs wordt uitgereikt.

‘Reina Crispijn heeft een prettige en vloeiende manier van schrijven en heeft prachtige zinnen neergezet die de verschillende sfeermomenten mooi weten te vangen. Haar manier van schrijven kluistert je aan je stoel. Spanning en romantiek sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen dat je vanaf het begin in het verhaal wordt getrokken’, aldus het juryrapport.

Crispijn is het pseudoniem van Reina Bakker. Haar eerste boek schreef ze naar aanleiding van een weddenschap met haar vader die van mening was dat je flink wat in huis moest hebben om een boek te kunnen schrijven. ‘Wedden dat ik het kan?’ reageerde ze. Haar vader lachte en nam de weddenschap aan maar verloor, want haar eerste kinderboek Rumoer in de Monnikensteegvond meteen een uitgever. Daarna volgden meer kinderboeken en romans. Ook schrijft ze samen met haar zus Margreet.

De Week van het Romantische Boek

Romantische boeken, waaronder familie- en streekromans maar ook historische romans, worden door veel lezers gewaardeerd. De uitleencijfers van de bibliotheken spreken wat dat betreft boekdelen; een lenersaantal van 25%. De Week werd voor de 2e keer georganiseerd en er werden lezingen, workshops en Valentijnontbijten georganiseerd.

De Week van het Romantische Boek eindigt met de huldiging van de winnaar van de Valentijnprijs tijdens het Valentijnfestival in Ermelo op zaterdag 13 februari. Naast een romantische markt kunnen lezers hun favoriete auteur ontmoeten en o.a. genieten van muziek van het duo The Lasses. Voor meer informatie: www.valentijngenootschap.nl.

Volgend Artikel

Beste Spirituele Boek 2018 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img