Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Erna Staal nieuwe voorzitter bestuur CPNB

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

Per 1 september treedt Erna Staal, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gouda, aan als nieuwe voorzitter van de Stichting CPNB. Zij volgt Geneviève Waldmann, uitgever en algemeen directeur VBK, op die in 2013 de rol van voorzitter op zich nam.

Staal heeft decennialange ervaring in het boekenvak en de culturele sector. Zo was zij bijna vijftien jaar werkzaam bij Uitgeverij Contact, later AtlasContact, onder meer als redacteur en uitgever en was zij zakelijk directeur van Museum Beelden aan Zee. Sinds 2016 werkt ze in ‘de leukste bibliotheek van Nederland’, in Gouda. Ze is een groot aanhanger van de collectiviteit in het boekenvak en vindt het een eer en een groot plezier zich te mogen inzetten voor de gehele sector. Zij verheugt zich enorm op de samenwerking met de nieuwe directeur van de CPNB, Eveline Aendekerk, en met de andere leden van het bestuur.

Staal is de eerste bibliothecaris in de rol van voorzitter van de CPNB. In 2001 zijn de bibliotheken toegetreden tot de CPNB. Sindsdien levert de Vereniging van Openbare Bibliotheken net als de andere partners van de CPNB, de Koninklijke Boekverkopersbond en de Groep Algemene Uitgevers, twee bestuursleden aan de CPNB. Een bestuurslid heeft een zittingstermijn van drie jaar die eenmaal verlengd kan worden.

CPNB is erg blij met Staal, die met haar jarenlange ervaring als toegewijde ‘boekenvakker’ het collectief komt versterken.

Volgend Artikel

Thrillerverkoop stijgt 13% tijdens Spannende Boeken Weken

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img