Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Fenomeen Suzanne Vermeer schrijft Zomerlezengeschenk

Geschreven doorLisanne Mom

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img
Na twee edities met een bundel van bestaande korte verhalen als cadeau aan lezers, kiest de Stichting CPNB  dit jaar voor een geschenk geschreven door een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld: Suzanne Vermeer. Een populaire naam die er gegarandeerd voor zorgt dat nog meer lezers in de vakantiestemming komen. De boekhandel geeft het Zomerlezengeschenk Flamingo Beach cadeau bij aankoop van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken in de periode van 20 t/m 30 juni.  

De Zomerlezencampagne had in 2022 een verhalenbundel samengesteld door Matthijs van Nieuwkerk. Anna Drijver volgde hem een jaar later op tijdens de campagne in 2023. Voor 2024 kiest de CPNB weer voor één verhaal als geschenk.  

Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘De helft van alle Nederlanders boven de 15 jaar koopt één of twee keer per jaar een boek – als cadeau voor de feestdagen en vlak voor de zomervakantie. Met het Zomerlezengeschenk willen we nog meer lezers bereiken die op zoek zijn naar (ont)spanning in de zomer. En hoe ontspan je beter dan met een goed boek? De populaire Suzanne Vermeer spreekt een hele brede en ook nieuwe doelgroep aan. We zijn dan ook blij dat deze naam meedoet met de campagne om zo nog veel meer lezers hun vakantie te laten beginnen met een boek.  

Suzanne Vermeer

Met Suzanne Vermeer, auteur bij uitgever A.W. Bruna, is een zomerauteur pur sang gevonden. Vermeer is bekend bij een breed publiek en daarmee trekt het geschenk nieuwe doelgroepen naar de winkel zodat deze zomerse campagne ervoor zorgt dat nog meer mensen een boek in hun vakantiekoffer stoppen. Flamingo Beach is een spannend zomerverhaal dat precies bij zowel de thuisblijver als de vakantielezer past. 

Wie de bestsellers van Suzanne Vermeer schrijft is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse boekenwereld. Zeker is dat Suzanne Vermeer een van de meest populaire Nederlandse thrillerauteurs van dit moment is. Vermeer debuteerde in 2006 met All-inclusive, dat direct een bestseller werd. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij zoals – deze week verschenen – Sneeuwstorm. Ondertussen zijn er meer dan veertig titels verschenen, waarvan meer dan 4 miljoen exemplaren zijn verkocht. 

Over Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken: of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje nodig om ook echt te gaan lezen, want ook smartphones vol verleidingen van social media, games en series reizen mee. Dat zetje krijgen ze dankzij de campagne Zomerlezen waar we lezers gedurende de zomer inspireren vaker voor een boek te kiezen. Want juist lezen in de zomer is heerlijk en dat gunnen we heel Nederland. Er is tenslotte een zomerboek voor iedereen. Lange leze de zomer! Want je vakantie begint met boeken. Wie van 20 t/m 30 juni minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel het Zomerlezengeschenk genaamd Flamingo Beach cadeau.

Volgend Artikel

Gouden Boek voor Sjakie en de chocoladefabriek

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img