Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Genomineerden Gouden Lijst 2017 bekend

img Terug naar overzicht

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

CPNB vernieuwt klankbordgroep boekhandels
img

Vrijdag 17 maart zijn in 7Days, de weekkrant voor jongeren, de nominaties voor de Gouden Lijst 2017 bekendgemaakt, dé juryprijs voor jeugdliteratuur voor de leeftijd 12 tot 15 jaar.

Voor de Gouden Lijst dingen mee, in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig: Als de bergen huilen van Gerda van Erkel (Davidsfonds | Infodok) en Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf (Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij). In de categorie vertaald zijn genomineerd: De Wonderlingen van Brian Selznick, vertaald door Aleid van Eekelen-Benders (Lannoo), Mij niet gezien van Meg Rosoff, vertaald door Jenny de Jonge (Luitingh-Sijthoff) en Suzy en de kwallen van Ali Benjamin, vertaald door Lidwien Biekmann (Unieboek | Het Spectrum).

Vlogs over genomineerden
De komende vijf weken krijgen de vijf genomineerden aandacht in speciale boekenvlogs. Deze ‘one-minute-bookreviews’ worden gemaakt door Gouden Lijstjurylid Jörgen Apperloo die als docent Nederlands aan het Fioretti College in Lisse al enige tijd populaire boekenvlogs maakt waarmee hij scholieren inspireert. In de vijf aparte boekenvlogs over de genomineerden zal hij aan de hand van het juryrapport de boeken recenseren en presenteren aan de doelgroep.

Kijk vanaf 22 maart op vlogboek.nl >

De Gouden Lijst
De Gouden Lijst is dé juryprijs voor jeugdliteratuur voor de leeftijd 12 tot 15 jaar. Aan de prijs is per categorie een bedrag van € 1.500,- verbonden. De vakjury bestaat uit Evy van Raak, Ingrid Bon, Jörgen Apperloo, Jozefien de Leest en juryvoorzitter Janneke van der Veer. Vorig jaar won Oliver van Edward van de Vendel (Querido) in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en Naar de top van Dan Gemeinhart, vertaald door Tjalling Bos (Lemniscaat), won in de categorie vertaald.

Bekendmaking winnaars
Op vrijdag 21 april maken we de winnaars van de Gouden Lijst bekend in jongerenkrant 7Days.

Volgend Artikel

Radna Fabias wint Grote Poëzieprijs

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img