Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Genomineerden NS Publieksprijs 2017 bekend

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Vanavond is het stemmen voor de NS Publieksprijs, de grootste boekenprijs van Nederland, gestart. Wie sleept de felbegeerde titel Boek van het Jaar 2017 in de wacht? Genomineerd zijn ‘Mijn verhaal’ van Johan Cruijff (Nieuw Amsterdam), ‘De wereld volgens Gijp’ van Michel van Egmond (Voetbal Inside/Overamstel), ‘Judas’ van Astrid Holleeder (Lebowski/Overamstel), ‘De levens van Jan Six’ van Geert Mak (Atlas Contact), ‘Huidpijn’ van Saskia Noort (Ambo|Anthos) en ‘Thomas Dekker’ van Thijs Zonneveld (Voetbal Inside/Overamstel).

Dit is zojuist bekendgemaakt in De Wereld Draait Door en op Station Utrecht Centraal. Tot en met woensdag 22 november kan er worden gestemd op een van deze boeken of op een boek naar keuze via www.nspublieksprijs.nl. Op deze laatste avond wordt in aanwezigheid van bijna alle genomineerden in De Wereld Draait Door bekendgemaakt welk boek de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee Boek van het Jaar 2017 wordt. Vorig jaar werden er maar liefst 120.000 stemmen uitgebracht.

Genomineerden

Geert Mak werd in 2013 genomineerd met Reizen zonder John, won de NS Publieksprijs in 2000 met De eeuw van mijn vader en in 2005 met In Europa. Saskia Noort heeft vijf nominaties op haar naam staan: in 2004 met De eetclub, in 2006 met Nieuwe buren, in 2007 met De verbouwing, in 2014 met Debet en nu met Huidpijn. Michel van Egmond is voor de derde keer genomineerd, won met Gijp in 2014 en met Kieft in 2015. De andere auteurs zijn met hun boeken voor het eerst genomineerd. De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2016 tot 1 juli 2017). Het Nederlandse publiek kan via www.nspublieksprijs.nl, in de eigen boekhandel of openbare bibliotheek stemmen op één van de genomineerden of op een oorspronkelijk Nederlandstalig boek naar keuze.

Installatie Kernjury

Direct bij de bekendmaking van de genomineerden is, in aanwezigheid van bijna alle auteurs, de Kernjury vandaag geïnstalleerd op station Utrecht Centraal. De leden zijn de ambassadeurs van de NS Publieksprijs. De prijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2017, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een jaar lang gratis reizen met de OV-Vrij 1e Klas.

NS Tijd voor Lezen

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met Stichting Collectief Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen.

Volgend Artikel

Stemperiode boekverkiezing ‘De Regenboog Top 100’ van start

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img