Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gevolgen coronamaatregelen voor evenementen Kinderboekenweek

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Ten gevolge van de strenge maatregelen rondom het coronavirus, zien wij ons helaas genoodzaakt het Kinderboekenbal 2020 te annuleren. Op dit moment is het beleid dat evenementen tot 1 september niet doorgaan. Er is veel onzekerheid over de periode daarna. Het risico dat CPNB loopt, indien wij de productie opstarten, achten wij helaas te groot. Belangrijker is dat het ons niet verstandig lijkt om een situatie te creëren waarbij wij op 29 september een grote groep mensen samenbrengen.

Wij keken enorm uit naar het samenbrengen van het vak en het vieren van het kinderboek. De teleurstelling is groot bij ons en wij verwachten dat deze ook groot is bij het vak. Als ‘stip op de horizon’ kijken wij nu uit naar een hartverwarmend Kinderboekenbal in 2021.

De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel zal op alternatieve wijze georganiseerd worden. Wij onderzoeken op dit moment de mogelijkheden, waarbij de genomineerden, de winnaars én de twee ambassadeurs van de Kinderboekenweek, Arend van Dam en Mylo Freeman, de aandacht krijgen die zij verdienen. Wij informeren u zo snel mogelijk over ons alternatieve plan en over onze aanpak van de bekendmaking van de Zilveren Griffels en Penselen.

De mogelijkheden tot een kleinschalige opening van de Kinderboekenweek voor kinderen wordt de komende periode onderzocht.

Met NS gaan we in gesprek over een alternatieve invulling voor de afsluiting van de Kinderboekenweek, omdat NS door de strenge anderhalvemeterregel op het station helaas genoodzaakt is om de NS Kinderboekenruil te annuleren. Zodra meer informatie bekend is zullen wij u hier zo snel mogelijk over informeren.

Overige gevolgen

De gevolgen voor de overige activiteiten en uitreikingen tussen nu en eind september vindt u hieronder:

Uitreiking Kinderjury: Eerder is al gecommuniceerd dat de winnaar van de Kinderjury dit jaar niet middels een evenement wordt bekendgemaakt, maar op een alternatieve wijze. Wij laten u binnenkort weten wat dit precies inhoudt.

Uitreiking Beste Boek voor Jongeren: Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroep zijn wij al enige tijd de mogelijkheden voor een online-uitreiking aan het verkennen. Dit betekent dat er geen live-evenement binnen deze campagne wordt georganiseerd, maar dat er een mooie onlineactivatie (met een groter bereik) voor in de plaats komt. Wij zorgen natuurlijk ook dat de genomineerde boeken hierbij in het zonnetje worden gezet. Wij maken binnenkort bekend wat dit precies inhoudt. De coronamaatregelen hebben hier verder geen invloed op.

 

 

Volgend Artikel

Succesvolle Kinderboekenweek 2021

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img