Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Vandaag zijn Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer van Monica Maas en Ingeborg Bijlsma bekroond met een Gouden Boek. Van de boeken werden sinds het verschijnen in 2005 en 2007 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Monica Maas en Ingeborg Bijlsma werden beiden thuis verrast met de unieke oorkonde. Zij kregen deze uit handen van Kluitman-uitgever Mariska Budding.
Monica Maas

Bobbi is al vele jaren populair bij peuters en kleuters. Inmiddels zijn er meer dan 65 verschillende Bobbi-boeken verschenen en wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Monica Maas woont en werkt op Texel, waar ze met veel succes schrijft, tekent en ontwerpt aan de Bobbi-serie. Haar illustraties stonden in bladen als Bobo, Libelle en Kinderen. Verder is ze bekend door haar wens- en geboortekaarten. Ze illustreerde in totaal meer dan 150 (kinder)boeken.

Ingeborg Bijlsma

Schrijven vindt Ingeborg het leukste wat er is. Ze begon als auteur van de populaire Bobbi-serie en schreef voor Kluitman ook de kleuterboeken over Sep en Fien. Daarnaast werkte ze in het onderwijs en bij Schooltv. Nu heeft ze een eigen tekstbureau voor onderwijs en kinderopvang.

Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer

In Bobbi op het potje leert het kleine beertje zindelijk worden. Bobbi kan plassen op het potje. Natuurlijk heeft hij ook een ongelukje, maar tenslotte blijft zijn broek echt droog.

Voor peuters is niets zo spannend én zo leuk als het krijgen van een nieuw broertje of zusje. Ook Bobbi kan niet wachten. Hij wil overal bij helpen en het liefst zou hij de hele dag met de baby spelen.


Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Heel Nederland Leest Joe Speedboot van Tommy Wieringa

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img