Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Boy 7 van Mirjam Mous

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Vandaag is Boy 7 van Mirjam Mous bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2009 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Mirjam Mous werd tijdens een feestelijke lunch in haar woonplaats Breda verrast met de unieke oorkonde. Zij kreeg deze uit handen van haar uitgevers Lieneke Ipema en Susanne Diependaal.
Mirjam Mous

Jarenlang werkte Mirjam Mous in het onderwijs voordat ze in 2005 besloot zich fulltime op schrijven te richten. In 1998 verscheen haar eerste boek. Mirjam schrijft voor een breed publiek: grappige boeken voor kinderen (zoals Opzij voor Pietje Prinses! en Spees de ruimtewees), maar ook aangrijpende en spannende boeken voor jongeren (zoals recent Smartpark). Haar bekendste jeugdthriller Boy 7 was genomineerd voor de Jonge Jury 2011 en werd verfilmd in het Nederlands én in het Duits. Mirjam Mous woont in Breda samen met haar man.

Boy 7

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem! Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid…

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Positieve trend Kinderboekenweek zet door

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img