Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor De meeste mensen deugen

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

· 200.000 exemplaren verkocht
· Rutger Bregman met Gouden Boek vanavond bij Beau op RTL4

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wordt bekroond met een officieel Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 papieren boeken verkocht in Nederland, genoeg voor de speciale goudenstatus. Bregman krijgt de unieke oorkonde vanavond uitgereikt door CPNB directeur Eveline Aendekerk en zal vervolgens aanschuiven in de talkshow Beau op RTL 4.

Rutger Bregman reageerde enthousiast: ‘Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat een dik boek over geschiedenis en filosofie, antropologie en archeologie zoveel lezers zou kunnen bereiken. Het stemt me hoopvol en dankbaar. Ik dank met name mijn geweldige redacteur Harminke Medendorp en uitgever De Correspondent – zonder hen was dit nooit gelukt.’

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Een Gouden Boek wordt hooguit een enkele keer per jaar uitgereikt. Dat is dus altijd bijzonder, maar helemaal als ik ‘m mag uitreiken aan een auteur die met zijn werk een breed publiek in binnen- en buitenland aan het lezen brengt! De meeste mensen deugen is hier geen uitzondering op en werpt een verfrissende blik op de sociale wereld van de mens. Het is een boek dat je als lezer absoluut aan het denken zet, maar het brengt ook een lach op je gezicht. Het is alweer 4 jaar geleden dat een non-fictie boek deze eer te beurt viel. Bovendien is het is voor het eerst dat een boek van De Correspondent Uitgevers deze bijzondere goudenstatus behaalt en dat is ook zeker het noemen waard.

Rutger Bregman
Rutger Bregman (1988) is historicus. In 2012 publiceerde hij Met de kennis van toen; een jaar later volgde het veelgeprezen De geschiedenis van de vooruitgang (bekroond met de Liberales-prijs voor het beste boek van 2013). De vertaling van Gratis geld voor iedereen verschijnt in 32 landen. De meeste mensen deugen, zijn laatste boek, verschijnt in 31 landen. Begin 2019 gaf Rutger een speech in Davos die de wereld over ging en meer dan 30 miljoen keer werd bekeken.

De meeste mensen deugen
Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit fascinerende boek herschrijft Rutger Bregman de geschiedenis van de mens.

Gouden Boek
Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Volgend Artikel

Deon Meyer schrijft geschenkboek Spannende Boeken Weken 2017

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img