Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor De Zoete Zusjes zoeken een schat

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Minister Dijkgraaf reikt Gouden Griffel en Gouden Penseel uit op Kinderboekenbal
img

Gouden Griffel voor Misjka en Gouden Penseel voor Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen
img

Het kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat (Kosmos) van Hanneke de Zoete, en met illustraties van Iris Boter, is bekroond met een Gouden Boek. Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek won vorig jaar in de categorie 6 t/m 9 jaar de Kinderjury, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Auteur Hanneke de Zoete werd gisteren door haar uitgeverij met de oorkonde verrast in boekhandel Boek en Buro in Ede.

Hanneke de Zoete reageerde enthousiast: ‘Ik ben heel blij en verrast. Mijn eerste leesboek is een Gouden Boek! Al is het echte goud voor mij het leesplezier dat heel veel kinderen hebben en het feit dat ze genieten van mijn boeken.’

Hanneke de Zoete (1981) maakt samen met haar dochters Saar en Janna, bekend als de Zoete Zusjes, YouTube-video’s. Maar ze doet veel meer, want ze heeft inmiddels ook een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes. In juni 2021 won Hanneke de Zoete met De Zoete Zusjes zoeken een schat de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Met De Zoete Zusjes moppenboek veroverde ze in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van haar boeken verkocht.

De Zoete Zusjes zoeken een schat

De zoete zusjes Saar en Janna willen een schat vinden. Een échte. Ze verzinnen wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schat zoeken is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt… De Zoete Zusjes zoeken een schat is een vrolijk boek met veel avontuur voor avontuurlijke kinderen.

Gouden Boek-oorkonde

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Marion Pauw en Anya Niewierra slepen belangrijkste Nederlandse thrillerprijzen in de wacht

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img