Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Zojuist ontving kinderboekenauteur Tosca Menten een Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee. Van het kinderboek, verschenen bij Van Goor, zijn meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken.  

Menten werd verrast door haar uitgever Susanne Diependaal tijdens het lanceermoment van haar nieuwste boek De iglo van tante Friet.  

Dummie de mummie en de gouden scarabee is het eerste deel van de succesvolle Dummie de mummie-serie die is verfilmd en wereldwijd vertaald. Het boek was genomineerd voor de Kinderjury en werd bekroond met een White Raven in 2010.  

Over Dummie de mummie en de gouden scarabee

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt En na twintig tellen ook! Wat doe je dan? 

Over Tosca Menten

De humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie van Tosca Menten laten kinderen van alle leeftijden genieten. Ze won meermalen de Kinderjury en haar Dummie de mummie-serie is verfilmd en wereldwijd vertaald. De verfilming van De wraak van Knor is internationaal bekroond en te zien in de bioscopen over de hele wereld. 

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche. 

Volgend Artikel

Rima Orie en Zoulfa Katouh vallen in de prijzen op BoekTok Live

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img