Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Hanneke de Zoete en De Zoete Zusjes moppenboek (2022)

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img
Morgen is het 1 april, de grappigste dag van het jaar, maar het is geen grap dat De Zoete Zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete is bekroond met een Gouden Boek. Van het moppenboek, verschenen bij Kosmos Uitgevers, werden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. In 2021 won Hanneke de Zoete de Kinderjury met het boek De Zoete Zusjes zoeken een schat, waarvoor zij in 2022 ook een Gouden Boek ontving.
Hanneke de Zoete

Samen met haar dochters Saar en Janna, oftewel de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) YouTube-video’s. Haar dochters zijn dan ook de grootste inspiratiebron voor haar verhalen. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes. De volledige kinderboekenserie ‘De Zoete Zusjes’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. In 2021 won haar titel De Zoete Zusjes zoeken een schat de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Met De Zoete Zusjes moppenboek veroverde Hanneke in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Hanneke de Zoete heeft in totaal al meer dan 700.000 exemplaren van haar boeken verkocht. 

De Zoete Zusjes moppenboek

Met De Zoete Zusjes moppenboek ligt de slappe lach op de loer. Dit boek bestaat uit de 365 allerleukste moppen, ingestuurd door fans van de Zoete zusjes. Voor elke dag is er een goeie grap, met illustraties van Iris Boter. Dit boek laat lezers lachen, gieren en brullen.  

Deel twee

Het moppenboek is een groot succes en zo kwam eind februari het tweede moppenboek uit: De Zoete Zusjes moppenboek 2. Dit boek staat wederom vol met de leukste grappen en raadsels die Saar en Janna hebben verzameld. Voor elke dag weer een andere grap.  

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche. 

Volgend Artikel

Penseeljurylid Esmee Schenck de Jong overleden

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img