Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Het Pretpark van Rutger Vink en Thomas van Grinsven

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img
Vandaag is De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco- Het Pretpark van Rutger Vink en Thomas van Grinsven bekroond met een Gouden Boek. Rutger en Thomas werden vanmiddag verrast met de unieke oorkonde. Van het boek werden sinds het verschijnen in september meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Bovendien werd zojuist op de  nieuwjaarsreceptie van Stichting CPNB bekendgemaakt dat Het Pretpark het bestverkochte kinderboek van 2023 is.

Het Pretpark is het derde deel in de serie De avonturen van Rutger, Thomas & Paco. Met de eerste twee delen wonnen Rutger Vink Thomas van Grinsven twee keer de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In 2022 met De magische halsband en in 2023 met De Tijdmachine. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken en de genomineerden en winnaars wordt volledig door kinderen zelf bepaald. Ook werden beide boeken al eerder bekroond met een Gouden Boek.

Rutger Vink & Thomas van Grinsven

YouTubers Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (GewoonThomas) zijn met hun YouTubekanaal een begrip. Samen hebben ze een bereik van meer dan twee miljoen abonnees. Met hun hond Paco vormen ze een liefdevol gezin. Op hun kanalen maken ze al jarenlang familievriendelijke content met grappige en originele challenges. Ook maken ze diverse maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar. Zo vinden ze het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn.

Het Pretpark

Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing…

Gouden Boeken

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Kinderboeken Leesteam opent Kinderjury Leesweken

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img