Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor kinderboek Coco kan het!

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

75.000 exemplaren verkocht. Coco kan het! van Loes Riphagen (Gottmer) is bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. In 2021 stond Coco kan het! centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen en was het één na bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Riphagen werd thuis verrast met de unieke oorkonde.

Loes Riphagen reageerde enthousiast: ‘Ik ben echt enorm blij en vereerd dat juist met dit boek al deze bijzonder leuke dingen gebeuren. Het boek heb ik namelijk speciaal voor mijn dochter Coco gemaakt. Ik voel me zo trots dat zoveel kinderen Coco inmiddels kennen en ik hoop dat het hen inspireert. Want iedereen kan het!’

Loes Riphagen (1983) studeerde aan de Willem de Kooning Academie en debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft ze twintig titels op haar naam staan en is haar werk in meer dan twintig landen verschenen. Riphagen wordt alom geprezen om haar gedetailleerde tekeningen die voor eindeloos kijkplezier zorgen. Dit leverde haar in binnen- en buitenland verschillende prijzen en nominaties op. Zo was Coco kan het! in 2021 het Prentenboek van het Jaar. Begin maart 2022 verschijnt het nieuwe prentenboek Coco kijk uit!

Coco kan het!

Voor het liefste babyvogeltje van het bos, Coco, is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere vogeltjes zijn al uitgevlogen. Voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Gouden Boek-oorkonde

Volwassenenboektitels worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Gouden Boek voor Ik ga leven

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img