Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Lieve Mama

img Terug naar overzicht

Minister Dijkgraaf reikt Gouden Griffel en Gouden Penseel uit op Kinderboekenbal
img

Gouden Griffel voor Misjka en Gouden Penseel voor Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen
img

• 200.000 exemplaren verkocht
• Esther Verhoef verrast met oorkonde in Koffietijd
• ‘Ik kan me geen grotere eer voorstellen’, aldus Verhoef

Vandaag is Lieve mama (Prometheus) van Esther Verhoef bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2017 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Esther Verhoef werd zojuist verrast met de unieke oorkonde bij Koffietijd op RTL4.

‘Dat maar liefst 200.000 Lieve mama’s hun weg hebben gevonden naar de lezers, en nog veel meer mensen mijn boek hebben gelezen en ervan hebben genoten, ik kan me geen grotere eer voorstellen! Ik wil iedereen die aan Lieve mama meegewerkt heeft, mensen van de uitgeverij en de boekhandelaren van harte bedanken voor hun inzet en vertrouwen. En met de gelijknamige serie waarvoor binnenkort de opnames starten en mooie, goed ontvangen vertalingen in Amerika, Engeland, Duitsland en binnenkort ook Zuid-Afrika, hoop ik dat Lieve mama nog een heel lang leven mag hebben’, aldus Esther Verhoef.

Esther Verhoef

Esther Verhoef (1968) is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award, De Gouden Strop en dit jaar De Gouden Vleermuis voor haar oeuvre.

Lieve mama

Hoe ver ga jij om je gezin te beschermen? Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen… Esther Verhoef brengt met Lieve mama het gevaar onbehaaglijk dichtbij, en laat de lezer achter met de vraag: wat zou ík doen?

Gouden Boek

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Volgend Artikel

TUI sponsor van de Spannende Boeken Weken

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img