Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Boek voor Raveleijn van Paul van Loon

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Vandaag is Raveleijn van Paul van Loon bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2011 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Paul van Loon werd verrast met de unieke oorkonde tijdens de presentatie van het derde avontuur over de ruiters van Raveleijn in de Efteling. Het verhaal van het eerste boek is nog steeds dagelijks te zien in de Efteling.
Over Paul van Loon

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 35 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, humoristische verhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de Andere Werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft. Het allerbelangrijkst voor Van Loon is dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. Hij heeft al tien keer de Kinderjury gewonnen, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Over Raveleijn

Een fantasierijk jeugdboek, in samenwerking met de Efteling, voor lezers vanaf tien jaar. Het verhaal Raveleijn is vertaald naar een parkshow, 12-delige televisieserie en een online game.

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard. Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen. Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met een Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Volgend Artikel

Gouden Griffel voor Misjka en Gouden Penseel voor Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img