Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Gouden Kookboek voor Souq

img Terug naar overzicht

Shortlist Hebban Debuutprijs 2024 bekend
img

Zomer start met gratis boek van Suzanne Vermeer in de boekhandel
img

Vanavond hebben op de Avond van het Kookboek Nadia Zerouali en Merijn Tol het Gouden Kookboek gewonnen voor ‘Souq. Tafels vol mezze’ (Fontaine).

Een boek dat meer is dan een verzameling recepten. Een boek dat je blik verruimt, niet alleen door de verrassende gerechtjes, de ingrediënten of de persoonlijk opgetekende achtergronden maar dat vooral het beláng van samen eten, van delen, van begrip voor elkaar laat inzien. Eenheid door diversiteit. Samen koken, samen eten, tafels vol met mezze’, aldus het juryrapport.

De Avond van het Kookboek werd voor het eerst georganiseerd en is de aftrap van de Kookboeken7daagse die plaatsvindt van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november.

Avond van het Kookboek

 

De andere genomineerden waren Vleesbijbel van Gertjan Kiers (Carrera), Home sweet home van Yvette van Boven (Fontaine), Greens that taste like friendship van Seppe Nobels (Lannoo) en Groente! van Niven Kunz (Kosmos).

De jury van Het Gouden kookboek 2017 bestaat uit Janny van der Heijde (voorzitter), Jonah Freud (secretaris), Makkie Mulder, Daan van der Valk en Ronald Giphart. Over de vormgeving zegt de jury: ‘Uitgeverij Fontaine heeft met deze uitgave laten zien dat ze met aandacht boeken maken. Het boek is fraai vormgegeven met oog voor typografie, papierkeuze en fotografie.’

Nadia Zerouali en Merijn Tol schrijven al jaren over de Arabisch-mediterrane keuken. Ze reisden door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden-Oosten om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken.

Kookboeken7daagse
De Kookboeken7daagse is dé campagne over kookboeken en vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Dit jaar is er voor het eerst een Kookboekengeschenk, Smaakmakers, dat bij aankoop van €19,50 aan kookboeken door de (kook)boekhandel cadeau wordt gedaan aan haar klanten. Zie voor meer informatie www.kookboeken7daagse.nl.

De vakjury

  • Voorzitter Janny van der Heijden (culinair publiciste)
  • Secretaris Jonah Freud (De Kookboekhandel, uitgeefster, culinair journaliste)
  • Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries)
  • Ronald Giphart (schrijver)
  • Makkie Mulder (hoofdredactrice Delicious).
Volgend Artikel

Herman Koch schrijft Boekenweekgeschenk 2017

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img