Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

‘Hebban in de Klas’ wint Pioniersprijs Renew the Book Award 2024

Geschreven doorLisanne Mom

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img
Vandaag is ‘Hebban in de Klas’ bekroond met de Pioniersprijs van Renew the Book 2024 tijdens het Innovatiecongres in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het online leesplatform voor middelbare scholieren, dat samen met docenten ontwikkeld is, verdient volgens de vakjury deze aanmoedigingsprijs. De jury gaf bij het uitreiken van de prijs aan dat Hebban in de Klas een ijzersterk antwoord op de problematiek van het onderwijs is om leerlingen weer te laten lezen.
Hebban in de Klas is vol in ontwikkeling. De Pioniersprijs van Renew The Book is een extra motivatie om het platform samen met partners en gebruikers het platform de komende jaren nog beter te maken.

Daan Beeke (Stichting Lezen) neemt de prijs in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Anke Hermkens

Over Hebban in de Klas

Hebban in de Klas is een online leesplatform voor scholieren uit het voortgezet onderwijs, waarop ze kunnen aanvinken wat ze gelezen hebben, boekrecensies schrijven en lijstjes maken van de boeken die ze nog willen lezen. Ook kunnen leraren speciale challenges per klas aanmaken om leerlingen extra te motiveren.  

Lezen op school is nog vaak een individuele bezigheid, terwijl jongeren ongeveer alles met elkaar delen, dus waarom niet ook wat ze lezen. Hebban in de Klas maakt van lezen juist een sociale activiteit omdat leerlingen én docenten als lezers op het platform met elkaar verbonden zijn. Er zijn in het huidige schooljaar bijna 16.000 leerlingen van circa duizend scholen actief op Hebban in de Klas.   

Hebban in de Klas is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting CPNB, naar een idee van docent Emma Kustermans, met financiële bijdragen van KB nationale bibliotheek, Fonds 21 en het ministerie van OCW. Hebban in de Klas is ontstaan uit Hebban, de grootste online lezerscommunity van Nederland.  

Renew the Book – the Innovation Award

Renew the Book – the Innovation Award is een initiatief van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). De GAU behartigt de belangen van de Nederlandse boekenuitgevers van literatuur, kinderboeken en non-fictie. Na vier eerdere edities Renew the Book, waarin door samenwerking met startups van over de hele wereld nieuwe ideeën, businessmodellen en partnerships het Nederlandse boekenvak werd geïnspireerd, is dit de vijfde editie: The Renew the Book Award 2024. 

Deze nieuwe opzet van Renew the Book bestrijkt de drie doelen waar RtB oorspronkelijk voor is opgericht: het stimuleren van innovaties binnen het Nederlandse Boekenvak, het genereren van publiciteit voor het Nederlandse boekenvak als innovatieve sector en het vinden van talent om het boekenvak te inspireren. 

Volgend Artikel

Boekenpetitie sluit met meer dan 300.000 handtekeningen

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img