Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Stemweken Hebban Regenboog 100 van start

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img
Wat is het mooiste LHBTIQ+-boek van Nederland?
  • Stemweken van 23 juni t/m 15 juli op Hebban.nl
  • 23 juli bekendmaking top 100 mooiste regenboogboeken aller tijden in Het Parool
  • Winq nieuwe medeorganisator

Vanaf 23 juni kan er gestemd worden op de mooiste, leukste en belangrijkste queerboeken voor de Regenboog 100 van lezerscommunity Hebban.nl. Na de succesvolle editie van vorig jaar, waarbij duizenden lezers de eerste Regenboog 100 samenstelden gaat Hebban opnieuw op zoek naar het mooiste LHBTIQ+-boek van Nederland. De lijst van dit jaar wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Nederlands grootste queer lifestylemagazine Winq en wordt op 23 juli, voorafgaand aan Pride, gepubliceerd in Het Parool en op Hebban.nl.

Tijdens de stemweken kunnen lezers uit een lijst van meer dan 500 regenboogboeken hun favoriete boeken kiezen. Deze lijst is in samenwerking met Winq opgesteld. In de stemperiode wordt op de verschillende kanalen van Hebban aandacht besteed aan het onderwerp LHBTIQ+, met onder meer boekentips van bekende LHBTIQ+’ers van Nederlandse bodem.

Confettiregen

Vorig jaar werd de top 100 aangevoerd door Confettiregen, de debuutroman van Splinter Chabot. Op de lijst zijn onder meer zowel klassieke als recente titels te vinden, vertaald en oorspronkelijk Nederlandstalig en in verschillende genres.

Zomerlezen

De verkiezing van de Regenboog 100 op Hebban.nl is onderdeel van de campagne Zomerlezen waarmee de stichting CPNB in de zomermaanden de boekverkoop en -uitleen bevordert. De zomer is het ideale moment om een boek op te pakken, ook als je daar in je drukke bestaan soms maar moeilijk aan toe komt.

Volgend Artikel

Terugblik op een jaar vol poëzie

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img