Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Henk Pröpper interim directeur CPNB

img Terug naar overzicht

John Kuipers en Gerrit Barendrecht winnen belangrijkste thrillerprijzen 2023
img

Dit zijn de tien kanshebbers voor de titel Beste Boek voor Jongeren 2023
img

Het bestuur van de CPNB heeft besloten Henk Pröpper aan te stellen als interim directeur na het aangekondigde vertrek van directeur Eppo van Nispen. Pröpper zal voor een periode van ongeveer een half jaar aan de slag gaan bij de CPNB.

Bestuursvoorzitter van de stichting CPNB Geneviève Waldmann: “Het bestuur van CPNB is verheugd met de aanstelling van Henk Pröpper als interim directeur. Henk heeft ruime ervaring met vergelijkbare organisaties als de CPNB en heeft goede relaties met de brancheorganisaties en auteurs. Met de komst van Henk Pröpper kan de CPNB de komende tijd op volle kracht verder met alle campagnes voor 2018.” Het bestuur van de CPNB start een sollicitatieprocedure om een nieuwe directeur te werven en neemt de tijd om zeer zorgvuldig tot een goede keuze te komen. 

Henk Pröpper
In 1998 werd Pröpper directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. Daarna was hij achtereenvolgens directeur van het Nederlands Letterenfonds en De Bezige Bij. Hij werd in 2013 ook voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Sinds 2017 bestiert hij zijn eigen bureau: Pröpper Advies, waarmee hij voor overheden en culturele instellingen en uitgeverijen werkt.

Volgend Artikel

Genomineerden NS Publieksprijs 2021 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img