Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Jochem Myjer en Tosca Menten winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek ‘De Gorgels’ van Jochem Myjer (Leopold) het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar ‘Dummie de mummie en de drums van Massoeba’ van Tosca Menten (Van Goor).

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek De Gorgels van Jochem Myjer (Leopold) het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten (Van Goor).

In totaal zijn er 24.551 stemmen uitgebracht, 3,17 % meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein).

Jochem Myjer was dit jaar voor het eerst genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Tosca Menten maakte met zes titels al eerder kans op de Prijs. Voor het derde opeenvolgende jaar vond de uitreiking plaats tijdens de Kinderboekenparade. Op dit kinderboekenfestival, in en rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag ontmoetten kinderen hun favoriete schrijvers en tekenaars, konden zij de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab en samen met kunstenaars hun eigen monsterpak maken.

Victoria Dolna uit Scherpenisse wint Boekenrapwedstrijd

In het kader van de Nederlandse Kinderjury werden alle kinderen in Nederland opgeroepen een ode te brengen aan hun favoriete boek door een boekenrap in te sturen. Victoria Dolna (groep 8) uit Scherpenisse werd door rapper Winne gekozen als winnaar en rapte samen met hem haar boekenrap live tijdens de Kinderboekenparade. Haar rap is gebaseerd op haar lievelingsboek De ridders van Fantasia 4 – De Duistere Kroon van Geronimo Stilton.

De Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Vorig jaar won Fantasia IX: De fenomenale reis van Geronimo Stilton (De Wakkere Muis) de prijs in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het leven van een loser. Gedumpt van Jeff Kinney (De Fontein) won de Prijs in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar oud. Koninklijke Bibliotheek is partner van de Nederlandse Kinderjury.

Volgend Artikel

Beste Spirituele Boek 2018 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img