Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Judas van Astrid Holleeder ook bestverkochte spannende boek

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img

Het in 2016 door uitgeverij Lebowski uitgegeven Judas van Astrid Holleeder is ook de bestverkochte titel in de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60, die elk jaar begin juni bekend wordt gemaakt. Judas was al het bestverkochte boek in de CPNB Top 100 over 2016.

Op de 2e plaats staat Huidpijn van Saskia Noort (Ambo | Anthos) en Karin Slaughter (HarperCollins) volgt op 3 met Verborgen. Het is voor het eerst dat een non-fictie titel deze Bestverkochte Spannende Boeken Top 60 lijst aanvoert. Uitgeverijen boeken succes met oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Van de 60 titels zijn er 22 oorspronkelijk Nederlandstalig. Vorig jaar waren dat er 15: een stijging van ca. 50%. Dit is vandaag bekendgemaakt in het jaarlijkse Dossier Spannende Boeken*.

Download hier het Dossier Spannende Boeken (pdf)

Nederlandse thrillerauteurs massaal gelezen

De Nederlandse thrillerschrijvers doen het ook zeer goed in de openbare bibliotheken; maar 35 titels in de Meest Uitgeleende Spannende Boeken Top 60 zijn oorspronkelijk Nederlandstalig. Vooral de vrouwen doen het goed: Loes den Hollander (8 thrillertitels), Linda van Rijn (5), Saskia Noort (3), Marion Pauw (2), Esther Verhoef (2) en Simone van der Vlugt (2) staan allemaal hoog genoteerd. Het vrouwelijke pseudoniem Suzanne Vermeer is na Loes den Hollander het meest populair met 7 titels in de lijst. De Meest Uitgeleende Spannende Boeken Top 60 wordt sinds 2015 gelijk met de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60 bekendgemaakt.

Eénderde van alle e-books is spannend boek

De omzet van Nederlandstalige fysieke spannende boeken nam in 2016 met 10% toe. De afzet met 11%. Inclusief de verkoop van e-books in dit genre stegen de verkochte exemplaren zelfs met 13%. Voor de totale algemene Nederlandstalige boekenmarkt ligt het aandeel e-books op 7,2%. Eén derde van alle verkochte e-books is een spannend boek: als men in de zomer op vakantie leest op tablets of e-readers, is het dus vaak een spannend boek.

Volgend Artikel

Twee Gouden Boeken voor Jamie Oliver

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img