Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Koplopers Beste Spirituele Boek 2019 bekend

img Terug naar overzicht

Kinderboeken Leesteam opent Kinderjury Leesweken
img

Atlas bestverkochte boek en De Camino meest uitgeleende boek van 2023
img

De drie koplopers voor de publieksprijs Beste Spirituele Boek 2019 zijn, op alfabetische volgorde:

• In negen stappen naar innerlijke bloei van Lisette Thooft (Boekerij)
• Shinrin Yoku van Annette Lavrijsen (Ambo|Anthos)
• Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek (Uitgeverij Ten Have)

Via www.maandvandespiritualiteit.nl kan er nog tot en met woensdag 30 januari gestemd worden op het Beste Spirituele Boek 2019. De andere twee titels die nog kans maken op de prijs zijn Minimalisme van Joshua Fields Milburn en Ryan Nicodemus (Luitingh-Sijthof) en Paradijs in de polder van Arita Baaijens (Atlas Contact). De winnaar wordt op zaterdag 2 februari bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine om 17:45 op NPO2.

Een comité bestaande uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV, theologe en voorzitter GGZ Nederland), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty van Geerts (Boekhandel De Kler in Leidsenhage) en Bea Rigter (Bibliotheek Idea Zeist) heeft de shortlist van vijf titels samengesteld. Vorig jaar werd Steeds leuker van Jelle Hermus bekroond tot Beste Spirituele Boek 2018. Het boek behaalde maar liefst de 82e plek in de CPNB Top 100 bestverkochte boeken van 2018.

Eerste liefde van Stine Jensen

Het essay bij de Maand van de Spiritualiteit 2019 is geschreven door Stine Jensen. In haar essay denkt Jensen terug aan haar eigen eerste liefde. Aansluitend op het thema van de maand, Met aandacht, filosofeert ze over de rol die aandacht daarbij speelt. Liefde begint met het vragen van de aandacht van een ander, maar als de liefde langer duurt moeten we ons best doen om elkaar aandacht te blijven geven. Het essay Eerste liefde is voor  € 3,75 in de boekwinkel te verkrijgen tijdens de Maand van de Spiritualiteit, die nog duurt tot en met zondag 10 februari.

Volgend Artikel

Genomineerden NS Publieksprijs 2021 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img