Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Leerlingen verrast met plek in Senaat Nederlandse Kinderjury

img Terug naar overzicht

Rima Orie en Zoulfa Katouh vallen in de prijzen op BoekTok Live
img

Gouden Boek voor Dummie de mummie en de gouden scarabee
img

Twaalf kinderboekenschrijvers zijn vandaag het land ingetrokken om twaalf kinderen in de klas te verrassen met een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Aimee Neira Ashruf (Noord-Holland), Isis van Vlijmen (Zuid-Holland), Mila Ashruf (Utrecht), Jemuël Anthony Eersel (Flevoland), Sofie de Groot (Gelderland), Lars Godeschalk (Overijssel), Oscar van Elswijk (Noord-Brabant), Jolien van den Berg (Limburg), Mare Broekhuis (Zeeland), Daan Munneke (Groningen), Nils Terpstra (Friesland) en Stefan Reins (Drenthe) mogen zich vanaf vandaag Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury noemen.

Foto: Simon van der Geest verraste Jemuël Anthony Eersel in Flevoland (fotograaf: Mitchell Eersel)

Stemperiode Nederlandse Kinderjury geopend

Met de installatie van de Senaat is vandaag de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury geopend. De Senaatsleden werden vandaag op hun eigen school geïnstalleerd door de kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld, Pieter Koolwijk, Simon van der Geest, Harmen van Straaten, Mieke van Hooft, Mariken Jongman, Manon Sikkel, Annemarie Bon, Anke Kranendonk, Loes Riphagen, Wieke van Oordt en Marte Jongbloed. De Senaat is een vakjury van twaalf kinderen die veel en graag lezen en allemaal hun eigen provincie vertegenwoordigen. De leden zijn gekozen uit honderden kinderen en voeren tijdens de stemperiode campagne om zoveel mogelijk kinderen aan te sporen hun stem uit te brengen.

De Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publieksprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen. De stemperiode sluit woensdag 16 mei. Woensdag 27 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Kidsweek is mediapartner en stuurt kinderen die stemmen twee keer Kidsweek toe. Veel boeken die meedingen naar de prijs gaan vanaf vandaag door het hele land zwerven via Stichting Kinderzwerfboek.

De sponsors van de Nederlandse Kinderjury

Sinds vier jaar wordt de Nederlandse Kinderjury mogelijk gemaakt door de Koninklijke Bibliotheek. Het kinderboek is al jaren het meest uitgeleende genre in de openbare bibliotheken. De Nederlandse Kinderjury is daarom ideaal om te zorgen dat een bibliotheek aanbiedt wat de kinderen willen lezen. Vanaf 2018 wordt de campagne mede ondersteund door NBD Biblion, dé dienstverlenende organisatie voor openbare bibliotheken: “NBD Biblion is met veel plezier en trots sponsor van de Nederlandse Kinderjury. De jeugd is een belangrijke doelgroep voor de openbare bibliotheek. De bibliotheek is voor kinderen een fijne plek waar ze vaardigheden op het gebied van taal, lezen en media ontwikkelen, zodat ze zich beter kunnen redden en zelfstandiger worden. NBD Biblion is gericht op het optimaal bedienen en ontzorgen van de bibliotheken en, in het kader van de Nederlandse Kinderjury, om het leesplezier bij jongeren te stimuleren”, aldus NBD Biblion.

www.kinderjury.nl

 

Volgend Artikel

CPNB Top 100 Boekenmarktcijfers 2020

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img