Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Looplabb hoofdsponsor van de Hebban Debuutprijs

Geschreven doorJob Jan Altena

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Het Nederlandse leesbrillenmerk Looplabb is de komende twee jaar hoofdsponsor van de Hebban Debuutprijs, de aanmoedigingsprijs voor debuterende auteurs die sinds 2016 georganiseerd wordt door lezerscommunity Hebban.nl. Onder de recente winnaars bevinden zich inmiddels gevestigde namen als Lize Spit, Roxane van Iperen en Simone Atangana Bekono. Begin september wordt de winnaar van de achtste editie bekendgemaakt.
De Hebban Debuutprijs

De Hebban Debuutprijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan honderd lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van vijftien boeken. Een professionele jury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekspecialisten en redactieleden van Hebban kiest het beste debuut uit de shortlist van vijf titels. De winnaar ontvangt een award, een bedrag van € 2.500 en een marketingcampagne op Hebban.nl van dezelfde waarde.

Looplabb: leesbrillen voor boekliefhebbers

Looplabb en Hebban delen een gezamenlijke missie: lezers meer én met meer plezier laten lezen. En met een passende leesbril is een mooi boek nog fijner om te lezen. Looplabb is een leesbrillenmerk voor boekliefhebbers. Zo dragen alle monturen de naam van een klassiek werk uit de literatuur, zoals Lolita, Papillon, Faust, Dune of Catch 22. Als hoofdsponsor van de prijs zal Looplabb zich nog duidelijker profileren als partner in de leesbevordering, onder andere door Hebban boekentips in haar nieuwsbrieven. Looplabb-oprichter Maarten Kooijman zal voor de tweede keer zitting nemen in de vakjury.

‘Door de samenwerking met Hebban bereiken wij ons streven om leesbrillen voor lezers te maken.’ vertelt Looplabb-oprichter Maarten Kooijman. ‘Maar ik ben zelf ook een fervent boekenlezer. En ik vind leesbevordering belangrijk. Ik heb twee jonge dochters: als ik niet oplet zitten ze alleen maar achter het scherm. Ik probeer hen te motiveren om te lezen, of het nou de Donald Duck is, of een paardenblad of een kinderboek. Lezen – wat dan ook – is goed voor hun ontwikkeling en hun woordenschat. Ik vond het echt een verrijking om vorig jaar mee te lezen in de vakjury. Het boek van winnaar Koen Caris was zo ongelooflijk indrukwekkend. Ik hoop dat de prijs ervoor zorgt dat meer mensen zijn boek(en) gaan lezen!’

Vorig jaar was het leesbrillenmerk al als partner betrokken bij de uitreiking van de prijs en ontving winnaar Koen Caris naast de award voor zijn debuut Stenen eten ook een cheque van € 1.000 van Looplabb. Als kennismaking met Looplabb mochten alle honderd lezers in de lezersjury van de Hebban Debuutprijs toen een gratis leesbril uitzoeken.

Over Hebban en Looplabb

Lezerscommunity Hebban.nl werd in 2014 opgericht en groeide snel uit tot het grootste platform voor lezers in Nederland en Vlaanderen. Dagelijks verschijnen er meer dan tweeduizend lezerswaarderingen en -recensies op de site. Sinds twee jaar maakt Hebban deel uit van Stichting CPNB.

Looplabb werd in 2018 opgericht door Maarten Kooijman. Na jarenlang actief te zijn geweest binnen de Europese optiekmarkt, besloot Maarten in 2017 het stoffige leesbril-genre nieuw leven in te blazen. Met een grote drijfveer voor hoge kwaliteit en service, bouwt Looplabb gestaag aan het merk om zo ook jeugdige 50-plussers te voorzien van een leesbril waarmee je gezien mag worden.

Meer informatie over de Hebban Debuutprijs: www.hebban.nl/debuutprijs
Meer informatie over Looplabb: www.looplabb.com/nl/over-ons

Volgend Artikel

Speciale Kinderjury Boekenbus reist door hele land

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img