Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek

img Terug naar overzicht

Kinderboeken Leesteam opent Kinderjury Leesweken
img

Atlas bestverkochte boek en De Camino meest uitgeleende boek van 2023
img

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 wordt gemaakt door illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in oktober te verkrijgen in de boekhandel.

Martijn en Maranke werkten eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat (Uitgeverij Lemniscaat). Afgelopen jaar maakte Floor Rieder het Prentenboek voor de Kinderboekenweek. Dat verscheen in een oplage van 46.000 exemplaren.

Martijn van der Linden (1979) studeerde illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij begon zijn carrière met het maken van boekomslagen, zijn eerste prentenboek was Het prinsenkind (Lemniscaat 2004). Zijn boeken verschijnen in meer dan twaalf landen en wonnen verschillende prijzen, zoals de Golden Parent’s Choice Award, de Woutertje Pieterse prijs, een vlag en wimpel van de Penseeljury en drie maal een Leespluim. Bij de prestigieuze Biënnale van Bratislava 2015 won hij de prijs van de kinderjury.

Maranke Rinck (1976) schrijft kinderboeken en creatieve teksten voor verschillende opdrachtgevers. Samen met haar man Martijn van der Linden maakt ze prentenboeken die onder andere verschijnen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Brazilië, China, Denemarken, Turkije en Korea. De prentenboeken Ik voel een voet! en Memorykonijn wonnen een Leespluim. I feel a foot! kreeg in Amerika verschillende prijzen.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door de auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie! Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. De 63ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017 en het thema is Griezelen, met het motto Gruwelijk eng! Voor het zesde opeenvolgende jaar zal Kinderen voor Kinderen daarbij weer een single uitbrengen.

Volgend Artikel

Shortlist Beste Spirituele Boek 2019 bekend

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img