Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

In memoriam: Liesbeth Hans

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Op dinsdag 26 januari jl. is onze collega Liesbeth Hans op 33-jarige leeftijd overleden. Op 1 oktober moest ze zich ziek melden. Wij dachten en hoopten allemaal dat ze zich binnen een paar weken weer bij ons aan zou sluiten.

Liesbeth stapte in de zomer van 2019 als een bruisende, eigenzinnige jonge vrouw over de drempel bij de CPNB om als evenementenproducent aan de slag te gaan. Ze bracht een bak ervaring mee in haar vakgebied, ze maakte haar eigen muziek en stroomde over van enthousiasme en visie. We merkten meteen dat ze stoer en vurig was, maar leerden ook haar gevoelige en betrokken hart kennen. In een mum van tijd had ze iedereen voor zich gewonnen en ze bewoog zich vervolgens als een natuurkracht door de CPNB en het boekenvak – een natuurkracht in rood fluweel en panterprint.

Al snel kon ze met trots terugkijken op succesvolle edities van het Kinderboekenbal en het Boekenbal, waar ze allerlei vernieuwingen doorvoerde. Ook de kleinere evenementen hadden haar aandacht en met een combinatie van daadkracht en aanstekelijk plezier zorgde ze voor magische momenten. Ze ging daarbij gestructureerd te werk, zorgde dat iedereen zijn of haar taak kende, was niet te beroerd om de armen uit de mouwen te steken en ging zelden als eerste weg bij de afsluitende borrel. Daardoor stond ze vrijwel onmiddellijk met iedereen op goede voet; van de technici en de bediening tot uitgevers en schrijvers.

In haar tijd bij de CPNB bleef Liesbeth zich op allerlei manieren verder ontwikkelen. Ze was maatschappelijk betrokken, creatief en kon diep geraakt worden door kunst. Liesbeth pakte de grote romans op, dook in de feministische literatuur, dompelde zich onder in poëzie en ontdekte de schoonheid van het kinderboek. Ze scherpte haar geest aan literatuur, muziek en de gesprekken met de ander. Ze was een geëngageerde vrouw, altijd vol medeleven en met een open blik.

Hoe ziek Liesbeth uiteindelijk bleek te zijn, werd in het najaar steeds duidelijker. We zijn diep geschrokken en het maakt ons erg verdrietig dat we zo snel afscheid moeten nemen van haar en leven mee met haar vriend en familie. Liesbeth was geliefd, had een enorme wilskracht en veel doorzettingsvermogen. Tot het einde toe bleef ze sterk en zichzelf. De kanker die haar er onder heeft gekregen heeft zonder enige twijfel alle registers open moeten trekken. Uit alle woorden waarmee we Liesbeth zullen omschrijven spreekt liefde voor het leven, plezier en kracht. Ze durfde voluit te leven.

We zullen haar vreselijk missen.

 

 

Volgend Artikel

Leeslust tijdens coronacrisis aangewakkerd door #ikleesthuis

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img