Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Minister Dijkgraaf reikt Gouden Griffel en Gouden Penseel uit op Kinderboekenbal

Geschreven doorRozemarijn Visser

img Terug naar overzicht

Thomas van Grinsven & Rutger Vink en Kevin Hassing winnen de Kinderjury 2024
img

21% btw, een waardeloos idee!
img
Zojuist heeft Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de twee bekendste kinderboekprijzen van het land uitgereikt. De Gouden Griffel reikte hij uit aan Edward van de Vendel en Anoush Elman voor hun boek Misjka (Querido). Het Gouden Penseel ontving Djenné Fila voor haar illustraties in Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen (Lannoo).

De Griffels en Penselen zijn de bekendste juryprijzen voor kinderboeken van Nederland. De Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel werden gisteren bekendgemaakt in het NOS Jeugdjournaal. Vandaag ontvingen zij hun prijzen op het podium van het Kinderboekenbal in Amsterdam. Met ingang van dit jaar is het prijzengeld voor zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel € 10.000 per bekroning. Het Kinderboekenbal is de opmaat naar de Kinderboekenweek die woensdag 4 oktober start. Alle informatie over de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel 2023 staat hier.

Vijftig jaar Gouden Penselen

Dit jaar bestaan de Penselen vijftig jaar. Om dit te vieren is er tijdens de Kinderboekenweek een kaartenset met de 51 illustraties van alle kinderboeken die van 1973-2023 met een Gouden Penseel zijn bekroond te koop in de boekhandel. In 2021 was het vijftigjarig jubileum van de Griffels.

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Bij mij thuis. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie. Dit geschenk krijg je cadeau van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 t/m 15 oktober.

Volgend Artikel

Kinderboekenweek 2023 geopend door Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img