Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Nieuw bestuurslid Stichting CPNB

img Terug naar overzicht

Gouden Boek voor Bobbi op het potje en Bobbi wordt grote broer
img

Marjon Hoffman en Odido brengen gratis kinderboek uit om kinderen meer te laten lezen
img

Het bestuur van Stichting CPNB is door afloop van een zittingstermijn vernieuwd. De plek van Martine Schaap (Ploegsma Uitgevers) wordt vanaf 21 april ingenomen door Mark Beumer, directeur van Uitgeverij De Bezige Bij. De CPNB dankt Martine Schaap voor haar grote inzet en bijdrage aan de organisatie en verwelkomt het nieuwe lid.

CPNB voorzitter Erna Staal: ‘Ik spreek namens het hele bestuur, als ik zeg dat Martine Schaap met haar decennialange ervaring in het boekenvak, haar netwerk en haar oog voor detail een bestuurlijke bruggenbouwer en een hele fijne collega was om mee samen te werken.’

Mark Beumer heeft zijn hele leven lang al een passie voor boeken. Sinds zijn eerste stappen in het boekenvak heeft hij bij diverse uitgeverijen gewerkt, waaronder Uitgeverij Prometheus en Standaard Uitgeverij. Sinds 2013 is hij actief bij De Bezige Bij, waar hij begon als marketingcoördinator en later de functie van Hoofd Verkoop bekleedde. In die rol was hij verantwoordelijk voor het commercieel beleid en de verkoop en marketing van (e-)boeken en auteurs binnen de fondsen van De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo. Sinds mei 2018 is hij directeur van de uitgeverij.

‘Ik vind het een geweldige uitdaging om als bestuurslid een bijdrage te mogen gaan leveren aan de CPNB’ zegt Beumer. ‘Juist in deze heftige tijden is het van levensbelang om als collectief boekenvak de handen ineen te slaan en samen na te denken over oplossingen, nieuwe mogelijkheden te herkennen en kansen te grijpen waar deze zich voordoen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Het bestuur van Stichting CPNB bestaat per april 2020 uit voorzitter Erna Staal (Bibliotheek Gouda), vice-voorzitter Maaike le Noble (Meulenhoff Boekerij), penningmeester Annet Scheermeijer (bol.com) en bestuursleden, Margreet Plukker (Boekhandel Plukker), Erno de Groot (Bibliotheek Eemland) en Mark Beumer (De Bezige Bij).

Volgend Artikel

Verbazing en enthousiasme bij Britse influentials

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img