Werken in het hart van het boekenvak?

Bekijk onze vacatures img

Nieuwe jury voor Gouden Strop en Schaduwprijs

img Terug naar overzicht

Sharon de Miranda nieuwe juryvoorzitter van Het Food and Friends Gouden Kookboek
img

Oever van Ludwig Volbeda is het Regenboogboek van het Jaar
img

De nieuwe jury’s van De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn bekend. De Gouden Strop jury bestaat uit juryvoorzitter Huub Stapel, Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids), Marian van Leth (directeur BiblioNu Venray/Horst), Erik de Vries (recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Soraya Vink (thrillerredacteur en recensent bij hebban.nl).

De nieuwe jury van de Schaduwprijs bestaat uit Peter Römer (auteur en nieuwe voorzitter GNM), John Brosens (auteur, GNM bestuur), Isa Maron (auteur, GNM bestuur), Linda Jansma (auteur, GNM lid) en Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard).

Beide prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en worden aan het begin van de Spannende Boeken Weken campagne uitgereikt.

De Gouden Strop

De Gouden Strop bestaat volgend jaar 31 jaar en is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan De Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000,- verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel.

De Schaduwprijs

De Schaduwprijs wordt in 2017 voor de 21ste keer uitgereikt. De prijs werd in 1997 ingesteld door het GNM om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De prijs is vernoemd naar ‘De Schaduw’, de legendarische hoofdpersoon uit de detectiveromans van Havank. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.000,- en een kunstwerk van Daan Jippes.

Spannende Boeken Weken

Vrijdag 9 juni start de campagne Spannende Boeken Weken (voorheen Maand van het Spannende Boek). De Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer schrijft het Geschenkboek dat gedurende de campagne (tot en met zondag 25 juni) door de boekhandel cadeau gedaan wordt aan haar klanten bij besteding van € 12,50,- aan Nederlandstalige boeken.

Volgend Artikel

Splinter Chabot met Confettiregen op 1 in Regenboog 100

img img

Blijf op de hoogte
van het laatste nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

img